Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Ska man ge volymrabatt på bolån?

Söndag, 10 Februari 2013

Detta är en intressant fråga som de olika bankerna förhåller sig lite olika till. T ex så ger Skandiabanken en rabatt på 0,3 % för en person som lånar över 2 miljoner jämfört med någon som lånar under en miljon kronor.

Det är lite klart olika hur de olika långivarna hanterar denna frågan. SBAB ger en rabatt på 0,3 % som mest. Denna blir dock lägre om man har en högre belåningsgrad.

Bäst sätt att se på det hela har Nordea och Swedbank enligt mig. De har nämligen valt att behandla storleken på lånet som något ointressant. De väljer istället att se till låntagarens historia, framtida ekonomi och hur stark säkerheten är. Något som jag inte annat kan än hålla med om att detta är rätt. Det är i mitt tycke inte rätt att storleken på lånet ska innebära att man får mer ränta utan det är ekonomin som ska avgöra vilka möjligheter som finns.

Storleken på bolånen

En liten intressant detalj angående bolånen i detta land är att de jämfört med 2005 har dubblats i total storlek. Då var bolånens andel av BNP 90 % men idag har detta ökat till 120 %. Ganska hög siffra det.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020