Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

SBAB funderar över taket

Måndag, 30 Augusti 2010

Från och med oktober börjar ju det nya bolånetaket på 85 % att gälla. Tanken med detta är ju att folk verkligen bara ska låna om de har en ekonomi som klarar av betalningarna.

Nu finns det tecken på att bolåneinstituten kommer att kringgå detta då de kommer att erbjuda kunderna större blancolån istället för att det hela ska gå ihop sig. ”Vi ser naturligtvis över möjligheten att kunna göra kompletterande lösningar för de kunder som har andra behov som sträcker sig över 85 procent", säger t ex SBAB:s kommunikationschef Lena Hedlund.

Själv är jag klart kluven om vad jag tycker om detta. Meningen med ett lägre bolånetak var ju att folk som inte hade råd inte heller skulle få låna pengar. Börjar man då istället att erbjuda blancolån för att få ihop kalkylen känns det ju som att risken är större att folk drar på sig skulder de inte klarar av. Men samtidigt tycker jag ju att man ska få låna pengar.

Som sagt var så är jag kluven. Och nu ska ju sägas att det inte är klart att bankerna kommer att börja med större blancolån. Utan det är väl bara att vänta och se vad som händer.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020