Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Pruta på bolån

Tisdag, 21 Augusti 2012

När man tittar runt och jämför de olika långivarnas räntor för bolån så ser man att de ofta är ganska lika. Därför kan man tro att det  inte spelar så stor roll hos vilken långivare som man väljer att låna pengarna.  Men det är inte så att räntan som står angiven på bankernas hemsidor eller  sajter som denna är den slutliga räntan. Vi och alla andra presenterar bara  långivarnas listräntor vilken det sedan går att förhandla ifrån.

Det som avgör vilken långivare därför som är billigast är oftast vilken som kan tänka sig att gå ner mest i ränta. Frågan är då hur man  ska pruta på ett bolån? Ett antal tips kan du hitta i våra artiklar som vi  kallar för Förhandla om bolån del 1 och del 2. Där finner du några grundtips som är bra att tänka på.

Några snabba tips

Lite kort kan man säga att det handlar om att visa för  långivaren vilken bra kund du är för dem. Kommer du att ha ett bolån på säg 1,5  miljoner kronor med en ränta på 5 % innebär det att du betalar 75 000 kr varje  år till långivaren. Denna summa går självklart ner när du amorterar av lånet  men totalt för ett lån som ligger hos dem under många år pratar man utan tvekan  upp i summor på flera miljoner i intäkter.

Har du sedan tidigare inte sparande osv hos långivaren är  det också saker som du kan erbjuda dig att flytta till dem. Generellt kan man  säga att allt som gör att de tjänar pengar på dig och som visar att du kommer  att vara en trogen kund är bra för din förhandlingsposition.

Sen är det ju inte argumenten i sig som behöver vara  viktigast utan det gäller till stor del att framföra dem på ett bra sätt. Tala  på ett korrekt sätt och håll hela tiden lugnet. Sedan oavsett vad man tycker om  klädsel så är detta inte tillfället att klä sig allt för slarvigt om man  träffar en banktjänsteman face to face.

Kom också ihåg att det inte bara är räntan som är det viktigaste. Långivaren vill ha förtroende för dig och det är något du också ska känna för  dem. Därför kan det kanske vara värt att betala några kronor extra varje månad  för att ha lånet hos en långivare du gillar.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg