Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Man blir rädd för framtiden

Lördag, 13 Februari 2010

De låga räntenivåerna som vi har nu är ju självklart trevliga för den som vill ta ett lån. Det farliga med dessa räntorna är att folk lånar för mycket pengar.

Aftonbladet har t ex haft en omröstning på sin webbsida där det visade sig att cirka en fjärdedel av de som svarade inte skulle klara av en boränta som ligger över 4 %. Nu är detta självklart inte ett urval av personer som gör att det går att dra några slutsatser för hela befolkningen. Men siffrorna är ändå skrämmande.

Riksbanken har nu för någon dag sedan sagt att reporäntan kommer att ligga kvar på samma nivå ett tag till iaf. Men de säger ju också att räntan kommer att höjas "från och med sommaren eller tidig höst".

På Aftonbladets fråga svarade som sagt var en fjärdedel att fyra procent var max för dem. Två tredjedelar sa att de inte fixar en ränta som hamnar på över sju procent.

Det ska sägas att ett klassiskt ekonomsvar på frågan om hur mycket ränta man ska klara av på ett bolån så brukar svaret hamna någonstans mellan 7 - 8 %.

Undersökningar av detta slaget gör ju att man blir orolig för att många ska få stora problem i framtiden. Kanske inte lika stora problem som jänkarna fick men ändå problem. För det finns absolut inget som säger att ränta kommer att stanna vid max 4 % i framtiden då den har varit en bra bit över det många gånger tidigare.

Tipset från Alltomlån är därför att noga tänka över den ekonomiska situationen om en ränta på över 4 % känns tuff att klara av.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg