Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Länktips - Per Pennings amorteringskalkylator

Tisdag, 24 Juli 2012

Ofta kan det kännas som ett väldigt högt berg att klättra när man ska amortera på sina bolån. Man betalar och betalar men det gör knappt någon skillnad. Men på lite perspektiv stämmer detta inte alls. Här kommer därför ett bra länktips som kan ge dig inspiration.

Bolånen är ofta väldigt stora och därmed blir det svårt att få en bra överblick över vad som händer. Själv har jag inget direkt stort bolån men då jag bor själv blir det iaf en ganska ordentlig summa. Jag har betalat på detta lån i nu snart två år och det känns knappt som att något har hänt. Men faktum är att jag faktiskt har amorterat lite över 30 000 kr. Vilket faktiskt är en besparing på 1 200 kr per år med 4 % ränta om man matte stämmer.

För tillfället amorterar jag runt 2 600 kr varje månad vilket ger mig en besparing på cirka 20 kr per månad. Vilket inte låter mycket alls det stämmer utan tvekan. Men det blir faktiskt ganska mycket pengar på lite längre sikt och detta speciellt ifall man använder de pengarna som man sparar in till att öka amorteringstakten.

Länktips

Det är här som mitt länktips kommer in i bilden. Per Penning som driver en intressant ekonomisk blogg som jag följer har gjort en mall i Excel som du kan använda för att se vad som händer när du amorterar. Du kan här se hur mycket pengar du sparar och hur snabbt du kan bli helt skuldfri. En mycket bra inspirationskälla i mina ögon detta.

Besöka Per Penning och ta läs hans inlägg Skuldfri snabbt där du även hittar länken till Excelfilen.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg