Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Intressant artikel om bolån

Lördag, 21 Maj 2011

Jag läste en intressant artikel om bankernas sätt att räkna på ifall en kund har en tillräckligt stark ekonomi för att få ta ett bolån eller ej.

Det allra bästa är ifall du själv går in och läser artikeln istället för att jag här ska rabbla upp allt igen. Men den handlade till stor del om att flera av bankerna numera räknade på att en låntagare skulle klara av en ränta på 8 % om de ska accepteras för ett lån.

8 % kan kanske låta lite väl högt men det är inte en åsikt som jag själv har. Utan jag tycker faktiskt att detta är bra då det betyder att riskerna för att förköpa sig blir mycket mindre. Kanske får man nöja sig med ett litet mindre hus eller ett hus som inte ligger lika centralt. Men i min bok är detta mycket bättre än att man köper ett hus som senare visar sig vara för dyrt och att man då sätter sig i en väldigt svår ekonomisk situation. Så jag säger ja till krav som är lite hårda från bankerna. Sen ska det självklart inte gå till överdrift utan man ska ha chansen att låna pengar ifall man har råd. Det är ifall man inte har råd som det är bättre att leta efter en annan lösning

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg