Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Försöker bankerna stoppa dig att amortera?

Söndag, 29 September 2013

De senaste dagarna har det gått att läsa en del i media om att bankerna gör det svårt för kunderna att amortera mer än vad de gjorde från början. Innebär detta då att det inte går att betala av lånet snabbare än vad som tänkt?

Det som det har handlat om är att vissa långivare inte vill gå med på att den vanliga amorteringstakten ökas på ett lån med lite längre bindningstid. Vissa går med på en ökning men inte med någon större summa.

Men man behöver inte vara orolig då det inte betyder att lånet inte kan betalas tillbaka tidigare om man så vill. Anledningen att bankerna inte vill att amorteringen ska ökas hela tiden är att de då skulle förlora pengar då de annars skulle ränteskillnadsersättning om det gjordes en stor extra amortering i klumpsumma. Sen ska vi ju självklart även komma ihåg att bankerna vill ha kvar sina kunder.

Men även om det inte går att öka sin amorteringstakt exakt så som man önskar när som helst så kan man alltid ändra denna när bindningstiden går ut. Har du något år i bindningstid så kan det bli en väntan på ett ta men det går iaf att göra en förändring.

Sen vore det självklart bättre ifall man kunde ändra när man själv vill utan att det kostar något extra. Men det är inte så illa som det har försökts att hävdas heller för den delen.

Är det ett rörligt bolån är det ju inga problem alls utan då går ju sådana här ändringar att göras snabbt.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020