Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bolån utan säkerhet

Måndag, 03 September 2012

Vi som driver denna sajten följer ganska noga vad folk söker på när det gäller lån. Och ett intressant sökord som då dyker upp är bolån utan säkerhet. Nu ska sägas att det inte är speciellt många som söker på detta varje månad men iaf.

Grejen är ju den att det inte finns något som är ett bolån utan säkerhet iaf inte om man tänker på den vanliga benämningen av bolån. Då man talar om bottenlån och topplån för bolån. Bottenlånet som just är ett lån med bostaden som säkerhet och som står för upp till 85 % av den totala summan.

Nu finns det dock inget som säger att man måste ta ett vanligt bolån för att betala ett hus. Det går att låna pengar i form av privatlån och nå upp till summan för ett hus ifall detta inte kostar allt för mycket. Dock finns det få anledningar att göra detta då det dels är betydligt dyrare med privatlån och att det ofta är enklare att bli godkänd för ett bolån än ett privatlån. Detta just pga att det är ett lån med säkerhet. Detta är ju tryggare för långivaren då risken för dem att förlora pengar är betydligt mindre. Kanske finns det något undantag där det är bättre med privatlån än bolån för att betala ett hus. Men något sådant kan jag egentligen inte komma på när jag tänker efter lite.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020