Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Binda räntan eller ej. Den ständiga frågan

Tisdag, 08 Mars 2011

Det är ett genomgående tema här i bloggen att jag tar upp det där med att binda sina bolån eller ej. Denna gången tänker jag dela med mig av några citat från folk som jobbar med detta.

"För tillfället ligger tremånadersräntan och ettårsräntan på ungefär samma nivå och eftersom Riksbanken aviserar ett antal höjningar under året kan det vara en bra affär att binda på ett år", säger Gunilla Nyström, privatekonom på Handelsbanken.

”Utgår man ifrån de prognoser som finns i dag så går man plus minus noll om man väljer rörlig ränta jämfört med om man väljer femårsränta. På kortare löptider ser det mer fördelaktigt ut att binda", säger Erika Pahne på Swedbank.

Med detta i åtanke är det nog inte helt fel att se över sina rörliga lån. Kostar det inte några stora summor att binda ger det ju en härlig trygghet som man annars inte har.

Som ett tecken på detta kan man ju titta på statistiken för rörliga och bundna lån i februari. Numera har 68 % av lånen den kortaste bindningstiden. Jämför man detta med november 2009 då 92 % av alla lån hade rörlig ränta syns ju en ganska stor skillnad.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020