Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Avanza börjar med bolån

Lördag, 16 November 2013

Internetbanken Avanza har tagit ett beslut om att ge sig in på bolånemarknaden. Och de erbjuder ett lån som är lite annorlunda jämfört med de andra aktörerna.

Tittar man på bolånemarknaden för tillfället så finns det i princip två olika aktörer. Dessa är de som antingen lånar ut pengar till standardlånesökare och exempel på sådana långivare är de stora bankerna. Sen finns det även aktörer som Bluestep som riktar in sig på personer med betalningsanmärkningar eller andra anledningar till lite sämre kreditbetyg.

Avanza har tänkt att sikta in sig på en annan del av marknaden och det är de som redan har mycket goda ekonomier. Lånet som de erbjuder är nämligen bara för dem som redan har minst 3 miljoner kronor i sparkapital. Det går även bara att låna upp till 50 % av bostadens värde och detta värde ska ligga mellan 1 och 10 miljoner kronor.

Detta är alltså mycket hårda krav som ställs men det finns även en bra fördel med deras lån. Räntan ligger nämligen på reporäntan plus 0,99 %. Vilket innebär att för tillfället är räntan satt till 1,99 %. Vilket kan jämföras med de andra långivarnas listräntor som ligger på ca 1 % högre.

Lånet är mycket fördelaktigt jämfört med lån från andra långivare vilket gör det attraktivt för de med mycket pengar sparade. Själva tanken kan jag också tycka är mycket bra då de som redan har ett sparkapital på +3 miljoner och som bara belånar upp till 50 % måste anses vara säkra låntagare. Vilket i mina ögon även borde betyda att man kan få låna pengar till ett lägre pris.

Intressant ska det allt bli att se hur detta kommer att falla ut. För jag tycker nog att de flesta nya produkter som kommer in på lånemarknaden är bra. Passar de inte till tillräckligt många blir det ju heller ingen framgång och de försvinner därmed med tiden. Är det tillräckligt stor efterfrågan lever typen av lån vidare och kan fylla ett tomrum. Bara att vänta och se hur det blir här.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020