Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bästa bolånet

Ska man ta ett bolån vill man ju självklart hitta det bästa bolånet. Vad det bästa bolånet är går inte att säga rakt av då det är olika för olika personer. Vi ska här iaf ge dig ett antal tips som kan hjälpa dig att hitta det bästa bolånet.

Tips för att hitta det bästa bolånet

Bolån är den billigaste typen av lån som man kan söka. Detta har att göra med att det är ett lån med säkerhet. Sedan är även återbetalningstiden väldigt lång så det blir inte speciellt höga månadskostnader.

Jämför ett antal olika låneinstitut för att på detta vis se vilka som har de allra bästa priserna. En stor del i att hitta det bästa bolånet är att finna den långivare som erbjuder det lägsta priset. Ett tips är att du tittar in på vår sida där vi jämför ett antal olika låneinstitut för att få en överblick över prisnivån. Vi jämför räntor på bolån. Vi jämför här t ex räntorna från alla de stora bankerna men även några mindre aktörer på bolånemarknaden.

Räntorna ändras hela tiden. Ibland är det så att det är förmånligt att ha sitt bolån bundet medan det ibland är bättre att ha det rörligt. Tänk därför igenom detta när du jagar det bästa bolånet. Sen är bra information att ha med sig att det rent historiskt har varit billigare att ha sina lån rörliga. Dock är risken större med detta.

Titta igenom villkoren som de olika bankerna har. Vissa erbjuder t ex större del av lånet som bottenlån än vad andra gör. Eftersom att bottenlånet är den billigaste delen av det totala bolånet är det också ett plus där du kan få en större del som bottenlån. Max i bottenlån är normalt 85 %. Titta även igenom andra villkor för att på detta vis få så bra koll som möjligt. Har du bra koll ökar chansen att ditt lån blir just det som passar dig bäst.

Se till att inte låna mer än vad du klarar av. Drar du på dig för tunga lån finns det risk att du senare kommer att få problem. Tänk även igenom ifall din ekonomiska situation kommer att se likadan ut längre fram. Kanske ska du se till att ha en lite större säkerhetsmarginal. Det bästa bolånet är ett bolån som passar så bra som möjligt för just din ekonomi.

Därför kanske du måste skippa att köpa den lägenheten eller huset som du tittade på då inverkan blir för stor i ekonomin. Alltså är även bostaden du köper en direkt del i det bolån som du måste skaffa. Köp en bostad som ger bra marginaler.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.