Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Omstartslån

Ett omstartslån är ett lån för personer som har betalningsanmärkningar men som vill ta och satsa på nytt. T ex kan det vara så att man vill betala av dyra lån eller investera pengar i något. Det som skiljer ett omstartslån från andra lån är att banken enbart tar hänsyn till framtida återbetalningsförmåga - inte den ekonomiska historiken. Sen ska det klart sägas att långtifrån alla banker erbjuder denna typ av lån.

Det kan t ex vara så att du har en bostad som har ökat i värde något som gör att du kan låna mer pengar på denna för att betala andra lån. Om du har betalat av stora delar av ditt befintliga bolån, t ex om du har bott i samma hus / lägenhet ganska länge, så kanske du kan hitta lite utrymme att låna på bostaden igen.

Det är billigare med lån på ett hus som har säkerhet än mikrolån och privatlån. Bolån är så pass billiga eftersom det är lån med säkerhet, där långivaren känner sig trygg med att låna ut pengar till dig. Därför kan du få lägre ränta än för t ex privatlån. Detta är den billigaste typen av vanligt lån man kan ta och ifall du behöver en ekonomisk nystart är det den typ av lån som banken känner sig minst nervösa över.

Vanliga krav för att få ta ett omstartslån är att du för det första klarar av en vanlig kreditbedömning. Detta innebär att du ska ha en inkomst som gör det möjligt för dig att betala tillbaka långivaren. Sen brukar det även krävas att du har antingen en egen bostad eller någon som går med på att ha sin bostad som säkerhet. Alternativt att du har en borgensman eller en medsökande på lånet.

Lite hjälp för dig som har ekonomiska problem

För dig som har hamnat fel i ekonomin och har dragit på dig en del mindre skulder kan det kanske fungera att helt enkelt samla de gamla dyra lånen till ett större lån. Du kan läsa mer om hur detta funkar i vår artikel om att samla lån.

Ifall du har problem med att du går back varje månad av ett eller annat skäl kan det eventuellt hjälpa lite att läsa på vår avdelning om privatekonomi. Där står det en hel del om skulder och hur du kan förbättra din ekonomi med hjälp av en budget och att spara in pengar och lite sådant. Kanske hittar du några tips du kan använda för att förbättra din ekonomi.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig hitta - Omstartslån

 • Marginalen bank

  Marginalen Bank är ett alternativ för dig som letar efter ett omstartslån då de har ett speciellt lån som är utformat för detta.

  För att kunna bli godkänd måste du kunna lämna något av följande som säkerhet
  - Egen villa, bostadsrätt eller fritidshus.
  - Annans villa, bostadsrätt eller fritidshus.
  - Borgensman eller medsökande.

  Vidare gäller t ex
  - Du ska klara en kreditprövning vilken t ex ställer krav på inkomster.
  - Räntan sätts individuellt.
  - De första 12 månaderna är lånet bundet.
  - Kan lösas utan extra kostnader efter första året.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.