Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Mikrolån betalningsanmärkning

För några år sedan var det mer eller mindre omöjligt att ta ett lån när man hade en betalningsanmärkning. Numera går det dock att få ett lån trots en betalningsanmärkning utan större problem. Är det sedan ett litet mikrolån som man vill ha är det normalt ännu lättare att få låna pengar även om man inte har helt perfekta ekonomiska förutsättningar.

Varför är det lättare att få ett mikrolån trots betalningsanmärkning?

Det som gör att det är lättare att få ett mikrolån med betalningsanmärkning är att det just är ett litet lån det är frågan om. Mikrolån är ju nämligen ett samlingsnamn för olika typer av mindre lån. Exempel på olika typer är mikrolån är Internetlån, snabblån och SMSlån.

När det är frågan om mindre lån av det här slaget handlar det inte om att låna några direkt stora belopp och det innebär då en klart mindre risk för långivaren än ifall du skulle vilja låna flera hundra tusen kronor. Det är alltså klart troligare att långivare som lånat ut små belopp ska godkänna personer med mer tveksam ekonomi.

Långivare som erbjuder snabblån eller mikrolån och som godkänner anmärkningar brukar även ofta använda ett lite annat sätt för att bedöma din ekonomi. Istället för att sätta som ett krav att det inte får finnas några betalningsanmärkningar väljer man istället att väga in detta som en negativ aspekt bland väldigt många olika aspekter som påverkar din totala kreditvärdighet. Ifall din ekonomi totalt sett har fler positiva än negativa punkter kan du få ditt lån.

Hur hittar man enklast ett mikrolån trots betalningsanmärkning?

Många långivare godkänner fortfarande inte att det finns aktiva betalningsanmärkningar. I dessa fall kan du inte ansöka om lån alls. Du måste då antingen vända dig till en annan långivare eller vänta tills din anmärkning försvinner, vilket vanligen tar tre år.

Det finns dock även ett ganska stort antal långivare som har lite annan syn på betalningsanmärkningar. De vet att en anmärkning inte automatiskt är lika med att du inte klarar av att återbetala ditt lån. Dessa långivare godkänner din ansökan trots betalningsanmärkning så länge din ekonomi i övrigt är ok.

Du kan hitta ett antal olika långivare som erbjuder just mikrolån / smslån trots betalningsanmärkningar längre ner på denna sida. Titta bara lite längre ner på sidan så ser du delångivare som kan tänkas godkänna ansökningar från personer som har betalningsanmärkningar. Vår lista ge dig några bra alternativ och jämför även priserna för dessa lån.

Du kan även själv söka efter långivare som erbjuder denna typ av lån. Gå in på deras webbsidor och titta igenom villkoren. Det brukar ganska klart framgå ifall en långivare godtar ansökningar med betalningsanmärkningar och du kan då kolla upp priser etc.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta lån med betalningsanmärkning

Här kan du snabbt och enkelt jämföra lån som du kan ta trots betalningsanmärkning. Långivarna här tillåter en eller flera aktiva anmärkningar, men du måste givetvis ha godkänd ekonomi i övrigt. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på olika saker, samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.