Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Välj typ av lån (kategori) och den långivaren du vill läsa mer om. En långivare kan finnas under flera olika kategorier.

Banker / Långivare

Bolån
Privatlån
Låneförmedlare
Mikrolån / SMSlån
Låna till fordon
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

TrustBuddy

Rösta:
0
0

Jämför man med andra långivare som sysslar med mikrolån fungerar TrustBuddy på ett annat vis. Det är egentligen inte av TrustBuddy som man lånar pengar av utan det är av vanliga personer. Vill man låna ut pengar kan man skaffa ett konto hos dem och göra detta vilket genererar en vinst. Önskar man sig låna pengar går man också in och skaffar ett konto för att sedan kunna ansöka om ett lån. Det TrustBuddy gör är att de förmedlar själva lånet.

Hur fungerar det?

Det är egentligen inget speciellt konstigt med det hela utan det finns många andra saker i samhället som fungerar på samma sätt. En person som har pengar över väljer att skapa ett konto hos TrustBuddy och erbjuda dessa för utlåning. Den som vill låna pengar går in och söker ett lån på 500 - 5 000 kr.

TrustBuddy tar då och kopplar samman långivare och låntagare. Vidare hanterar de pengarna och gör en kreditprövning som visar ifall låntagaren har en tillräckligt stark ekonomi för att klara av lånet eller ej.

För att risken för de som väljer att låna ut pengar ska vara så liten som möjligt så sprids de lånade pengarna ut på flera långivare. Det är alltså inte en person som lånar ut 5 000 kr utan flera som lånar ut mindre summor som tillsammans blir 5 000 kr. Som mest kan ett lån spridas ut på 50 långivare. Skulle det vara så att pengarna inte återbetalas har TrustBuddy samarbete med ett inkassoföretag som driver in pengarna.

Vem kan låna?

Även om det är av andra personer som pengarna lånas av så är det i övrigt ingen skillnad på detta mikrolån och de andra på marknaden. Vissa har lite olika regler när det gäller åldersgräns och här är TrustBuddy ett av de företagen som godkänner att pengar lånas från det att man är 18 år. Folkbokförd i Sverige ska även en låntagare vara.

En kreditprövning kommer att utföras och det är svaret här som avgörs ifall pengar får lånas eller ej. Finns det betalningsanmärkningar så betyder inte detta att en ansökan nekas automatiskt utan det är fortfarande möjligt att bli godkänd. Dock inverkar den negativt på kreditvärdigheten.

Mikrolånet

Det är som sagt var möjligt att låna mellan 500 och 5 000 kr hos TrustBuddy. Intervallet ligger på 500 kr vilket innebär att det t ex är fullt möjligt att låna 2 500 kr. Standardtiden för ett lån ligger på 30 dagar men det finns lite andra möjligheter också. T ex kan man betala tillbaka lånet inom 14 dagar och då är det gratis att låna. Vidare finns det en möjlighet att förlänga lånet efter de 30 dagarna men då kostar det extra.

TrustBuddy erbjuder följande typer av lån:

  • Mikrolån mellan 500 kr och 5 000 kr.

Direktlänk till TrustBuddy

Ifall du tycker att TrustBuddy kan vara nåt för dig så kan du ta dig vidare direkt till deras webbplats genom att klicka på länken nedan (detta är en extern länk till långivaren egen webbplats). Här finns ännu mer information om olika typer av lån, räntor och avgifter:

 

Kostnad för olika lånebelopp hos TrustBuddy

Här kan du se kostnader för alla lånebelopp som långivaren erbjuder. TL står för "Tidigare lån" och ifall det finns en gul ikon betyder det att långivaren kräver att du lånat ett mindre belopp innan du kan låna det beloppet.

Mikrolån / SMSlån

BeloppRäntaTotaltEfter avdragTL

Besök långivaren direkt

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.