Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Välj typ av lån (kategori) och den långivaren du vill läsa mer om. En långivare kan finnas under flera olika kategorier.

Banker / Långivare

Bolån
Privatlån
Låneförmedlare
Mikrolån / SMSlån
Låna till fordon
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Credento

Rösta:
0
0

Credento har valt att i princip ge sig in på två olika marknader vilka är mikrolån och små privatlån. Därmed kan du från Credento låna från 1 000 kr upp till 30 000 kr. Att erbjuda så lite i lån samtidigt som man lånar ut mer vanliga privatlån är en ovanlig kombination.

När det gäller de lite större lånen (+10 000 kr) fungerar det på exakt det vanliga viset att låna. Du väljer själv vilken löptid som du vill ha upp till 5 år. Det som är lite ovanligt för Credento med de mindre lånen jämfört med andra långivare som sysslar med mikrolån är att samma princip gäller här. När det annars är vanligast med mikrolån på ca 30 dagar har du här en löptid på minst 1 år. Det är t o m möjligt att låna 1 000 kr i 5 år. Sen ska man ju dock komma ihåg att den totala kostnaden alltid blir högre desto längre löptid som väljs.

Om du sköter dina återbetalningar i minst sex månader finns det möjlighet att utöka ditt lån. Var femte månad kan du även få en betalningsfri månad och du kan få två sådana per år. Kostnaden läggs då till den befintliga skulden och löptiden förlängs.

Låneskydd

Skulle du av någon anledning känna dig orolig inför lånandet av pengar finns det möjligt att skaffa sig ett låneskydd. Detta är en typ av försäkring som ger ett skydd ifall du av någon oförutsedd anledning inte kan betala tillbaka på lånet. Exempelvis om du skulle bli sjuk eller bli uppsagd från arbetet. Väljer du att skaffa denna försäkring tillkommer en kostnad. Priset är 0,45 % av den kvarvarande skulden, men aldrig mindre än 25 kr. För ett lån på 10 000 kr skulle det därmed kosta 45 kr i månaden.

Villkor för att få låna

Om du vill låna pengar av Credento måste du vara minst 22 år gammal och bosatt i Sverige. Det finns ingen från början uppsatt exakt gräns för hur stor din inkomst måste vara varje månad men ett krav finns på en fast inkomst.

En kreditprövning kommer att utföras när ett lån söks och för att klara av denna måste ekonomi också i övrigt vara i god ordning. Detta innebär att man t ex inte får har några betalningsanmärkningar.

Credento erbjuder följande typer av lån:

  • Lån från 1 000 kr upp till 30 000 kr.

Direktlänk till Credento

Ifall du tycker att Credento kan vara nåt för dig så kan du ta dig vidare direkt till deras webbplats genom att klicka på länken nedan (detta är en extern länk till långivaren egen webbplats). Här finns ännu mer information om olika typer av lån, räntor och avgifter:

 

Kostnad för olika lånebelopp hos Credento

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst