Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Amortera av kapitalskulden först

När en skuld betalas går det normalt till så att man vid varje tillfälle betalar in pengar som täcker avgifter, räntor och amortering. Hur stor amorteringen blir avgörs av mängden pengar som betalas in då räntor och liknande tar pengarna först och det som blir kvar används för amortering. Detta är standardlösningen men det går att kontakta fordringsägaren och försöka att få till en annan lösning ifall du har ekonomiska problem.

Något du kan försöka är att få till en uppgörelse som innebär att man istället amorterar av själva kapitalskulden först. Detta innebär att man vid varje inbetalningstillfälle enbart amorterar. Det går alltså inga pengar till att betala ränta utan räntesumman läggs på hög för att betalas efter det att man har amorterat av skulden.

Detta blir billigare totalt då amorteringen går mycket snabbare och därmed betalar man ränta på ett mindre belopp snabbare vilket totalt blir en mindre summa. Sen är det viktigt att man inte får betala ränta på räntan för då riskerar det att inte alls bli billigare.

En lösning som denna passar dig som faktiskt kan klara av att betala samma summa som tidigare. Det gäller att komma ihåg att det blir billigare totalt varför det kan vara värt att testa det hela. För långivaren är detta också en ganska okej lösning då de får in hela skulden men för detta inte kommer att tjäna lika mycket pengar.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst