Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Ackorduppgörelse

Får man till en uppgörelse av denna typ innebär det at skulden skrivs ner till en viss procent av vad den ursprungligen var. Resten som är kvar efterskänker fordringsägaren. Ackordprocent är vad man kallar den procenten som skulden skrivs ner med. Skrivs en skuld på 10 000 kr ner till 40 % betyder det att det bara är 4 000 kr som ska betalas.

Det är ofta som fordringsägarna ställer som villkor att hela den resterande skulden betalas på en gång för att gå med på denna typ av uppgörelse. Därmed kräver det att man har tillgång till en större summa pengar direkt för att kunna klara av betalningen. Har du tillgång till en tillräckligt stor summa är detta ofta ett mycket bra alternativ. Du kommer nämligen att helt bli av med skulden och den påverkan som denna har på månadskostnaden.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst