Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Skriv brev till fordringsägare

Har du problem med att återbetala din skulder i den takten som det är tänkt är det viktigt att du meddelar dina fordringsägare om detta. För i grund och botten ser fordringsägarna hellre att de får tillbaka sina pengar men att det tar lite längre tid än att de inte alls får pengarna. Sen är detta så klart en generell regel och det finns fordringsägare som tänker annorlunda.

Ett bra sätt att ta kontakt med de du är skyldig pengar är att skriva ett brev till dem där du förklarar hur situationen ser ut. Det fungerar även lika bra att ringa till fordringsägarna och förklara din situation.

Det viktiga är inte hur du gör utan att du gör något. Sedan gäller det att vara helt ärlig när du tar kontakt med dem. Förklara exakt hur din situation ser ut för tillfället. Då finns det stora möjligheter att gå går med på att antingen ändra villkoren eller att kanske de går med på att bromsa upp takten på återbetalningarna. Är du inte ärlig är istället risken att de inte går med på något då de inte litar på dig. Är ju bara att tänka på hur du själv reagerar ifall någon önskar något av dig där du vet att personen inte talar sanning.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst