Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Amortering

Amortering - Amortering är avbetalning av lån / skuld, alltså att betala in ett belopp som minskar din kvarvarande skuld. Utöver detta betalar man normalt också ränta. Det finns ett antal olika typer av amortering som man kan välja på när man ska betala tillbaka ett lån. Sen är det inte säkert att alla lånetyper har alla valen. Läs mer om amortering.

De vanligaste typerna av amortering är rak amortering och annuitet. Vid varje betalningstillfälle, normalt varje månad, betalar du både ränta och amortering (avbetalning på lånet). Beroende på typ av lån / amortering blir inbetalningen lite olika.

Rak amortering innebär att du vid varje tillfälle betalar lika mycket till långivaren i amortering. Detta innebär att du varje månad får betala in mindre och mindre pengar för lånet, då skulden blir mindre och därmed blir det också lite mindre belopp att betala ränta på. Läs mer om rak amortering.

Annuitet innebär att du varje månad betalar samma totala summa till långivaren som både ska täcka räntor och amortering. Du kommer då att öka takten på amorterandet lite för varje månad då mindre pengar vid varje tillfälle måste gå till att betala räntan.   Läs mer om annuitet.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst