Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Privatlån betalningsanmärkningar

Om du har en betalningsanmärkning finns det stor risk att denna försvårar kraftigt när du vill låna pengar genom ett vanligt privatlån. Det är nämligen väldigt vanligt att långivarna automatiskt tackar nej till folk som ansöker om privatlån då de har betalningsanmärkningar. Detta då de anser att det är för stor risk att låna ut pengar till någon som tidigare har misskött sin ekonomi på något sätt.

Hur gör man för att ta ett privatlån trots betalningsanmärkningar?

Det kan dock finnas möjligheter att få låna trots att det finns aktiva anmärkningar. Detta tack vara att det finns ett antal långivare som har valt att specialisera sig på att låna ut även till personer som har betalningsanmärkningar. Dessa långivare har nämligen insett att det finns en stor marknad för detta då det är väldigt många i Sverige som för tillfället har anmärkningar. Och av dessa är det ju långt ifrån alla som inte klarar av att betala tillbaka ett önskat lån. En betalningsanmärkning behöver inte betyda att en person per automatik har en dålig ekonomi. De hänger t ex med i tre år vilket gör att eventuella problem kan vara uppklarade sedan ett bra tag tillbaka.

Hur kommer det sig att dessa banker erbjuder privatlån trots betalningsanmärkningar?

Som tidigare skrivet så har dessa långivare insett att det finns en stor marknad för denna typ av lån. Men för att de själva inte ska gå på några nitar gör de ju självklart ändå en kreditkoll på de som vill ta privatlån trots betalningsanmärkningar. Det är just denna kreditkoll som skiljer dem från de mer klassiska bankerna som inte godkänner ansökare med anmärkningar.

De traditionella bankerna gör en kreditkoll och då upptäcker de direkt att den som ansökt om privatlånet har en betalningsanmärkning. När de märke detta tackar de automatiskt nej. En långivare som erbjuder privatlån trots betalningsanmärkningar gör en annan form av kreditkoll. De gör istället en koll på hela ekonomin för den ansökande. Här kommer de att se positiva saker som inkomster och annat som visar på en stabil ekonomisk situation. De kommer även att se ansökaren har betalningsanmärkningar och ta in detta i beräkningen. Kommer de fram till att betyget på hela ekonomin sen är tillräckligt bra kommer de att acceptera låneansökan och ett privatlån är därmed godkänt.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
4Advisa
2.95 - 29.04 %
Låna / Besök
5Axo Finans
2.95 - 24 %
Låna / Besök
6Lendify
2.95 - 17 %
Låna / Besök
7Direkto
2.95 - 29 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst