Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Hur spam kan se ut

Lördag, 16 Maj 2015

Driver man sidor som handlar om lån kommer man oundvikligen att få en massa spammail till sig. Det är alltid en massa fantastiska erbjuden som finns. Tyvärr fungerar det ju att skicka ut skit som detta.

Här tänkte jag iaf visa upp ett exempel på ett sådant mail som vi har fått. Just detta var kanske inte ett mail utan det var ett försök att få in en kommentar på en artikel istället, skillnaden är ju inte direkt stor. Självklart har jag ändrat mejladressen så att den inte längre går till något vettigt.

Efter texten ska jag sedan kommentera lite om vad som det verkligen står i kommentaren.

Hej sökande

Mina namn är Phil Howardson, och jag är ägare av företaget som kallas Phil Howardson Loan Firm. II bara vill låta er alla vet att jag ger ut lån från 1,000.00 Euro till ett maximalt belopp av 10,000,000.00 euro med en låg ränta på 3%.

Vi är människor med goda tecken och med gott hjärta eftersom vi ordineras för att hjälpa de fattiga med sina behov, så det är precis vad vi gör. Kära sökande, om du tar ett lån från oss, du kommer aldrig att ångra det eftersom vi är verkliga och äkta och vi inte delaktiga i någon typ av bluff aktiviteter. Vår engelska är mycket tydlig, våra tjänster är mycket smidig och prisvärd, våra arbetstagare väl lugn eftersom du kan behandlas som om du är också en familj.

Jag ger er alla en 100% att du kommer att få detta lån när du har för det eftersom vi inte kommer att lura dig, vi är kristna, så scamming av våra medmänniskor är begränsad från vår livsstil.

Kontakta oss idag genom vårt företag e-post som är This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it så att lånet behandlingen startar så snart som möjligt.

E-post: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Phil Howardson

Vad ska man säga då?

Om vi börjar med det mest uppenbara av allt så är det ju så att en seriös långivare aldrig någonsin skulle kommentera eller skicka mail av detta slaget där de erbjuder sina tjänster. Visst kan en långivare som du redan är kund hos kontakta dig med erbjudanden men det är en annan sak. Får du erbjudande om lån via mailen ska alltså alarmklockorna ringa direkt oavsett vad som det står i det, att vara skeptisk är en bra grundinställning.

Svenska långivare lånar bara ut till svenska medborgare som är skrivna här i landet. Det är knappast så att de ens skulle få för sig att tala om lån i euro då det ju liksom inte är vår valuta här i landet. Får du erbjudande om lån där det handlar om euro så kan du därmed nästan helt garanterat slänga det. Får du erbjudande om att låna från någon i ett annat land ska du också vara extremt skeptisk. Varför skulle någon från Sydafrika t ex kontakta dig om ett lån när seriösa långivare bara lånar ut inom landet?

Storleken på lån är också intressant här. Visst kan du låna från 1 000 euro som ju är runt 10 000 kr vilket är fullt rimligt. Men att du som privatperson skulle kunna låna 10 000 000 euro vilket ju är runt hundra miljoner svenska kronor är bara fullständigt orimligt. Räknar man lite på ett så stort lån och sätter 4 % som ränta (medvetet räknat med en låg ränta) och en amorteringstid på 12 år skulle detta innebära en lätt liten betalning första månaden på ca 1 miljon kronor. Av detta skulle du "bara" behöva betala 330 000 kr i räntekostnad. Alltså fullständigt orimligt för en privatperson, de största lånen i Sverige ligger ju på 400 000 kr och det finns god anledning till detta. Stora företag kan självklart låna summor som dessa men det är liksom en helt annan sak.

De är visst kristna så då kan man inte luras tydligen ;)

Språket är ju också intressant. Har man grundläggande kunskaper i vårt språk så ser man snabbt att detta är väldigt dåligt skrivet. Med största säkerhet är det bara kört i Google translate. Om du får ett mail, reklam i brevlådan, ser TVreklam osv från en seriös svensk långivare kan du vara ganska säker på att språket är bra. Visst kan ett stavfel slinka in för alla (har hittat många jag själv har skrivit genom åren och det kan mycket väl finnas sådana i denna text) men du märker ju på språket om det är okej eller ej. Mina texter är nog ganska uppenbart skrivna av någon som talar svenska även om skrivande av texter är långtifrån något jag är direkt bra på.

Jag har nog tagit upp mail som detta tidigare tror jag men det är aldrig fel att göra det igen. Kan jag få upp medvetenheten hos bara en person lite mer så har jag ju lyckats.

Självklart godkände vi inte denna kommentaren på vår sajt då det ju är frågan om ett uppenbart försök till lurande. Om jag har fattat det rätt gå själva scammen ut på att man ska försöka få den som vill låna pengar att först betala in avgifter till dem för att kunna få ut pengarna. Några pengar kommer självklart inte sedan. Så fungerar det heller inte alls när du lånar pengar av någon seriös. Du betalar inte en massa pengar på förhand för att få ut pengar. Uppläggningsavgift betalas t ex oftast när första fakturan kommer vilket alltså är efter det att du har fått pengarna.

Dela denna artikel på Alltomlån.com