Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Jula in i lånbranschen via Wästgöta Finans

Måndag, 04 November 2019

Jula är som bekant varuhus med brett sortiment för alla hemmafixare etc. Det är ett familjeföretag som i år firar 40 år och de har gått från att sälja en enda produkt (en vedkap) till en stor mängd varuhus runt om i Sverige och även en del i andra länder. Nu har koncernen också gett sig in i lånbranschen genom Wästgöta finans, som erbjuder privatlån.

Det är inte helt ovanligt att bolag som sysslar med helt andra saker även startar en verksamhet inom finans / lån. IKEA har t ex IKANO Bank inom koncernen, ICA har ICA Banken och flygbolaget Norwegian har startat Bank Norwegian. Så att bygga ut verksamheten på detta vis är inte unikt.

I vissa fall är det kanske mer logiskt, t ex om det går att implementera kreditlösningar där lånverksamheten kan ta hand om avbetalningsköp i egna butiker eller kreditkort osv. Men det är långt ifrån alltid så det börjar. För t ex Wästgöta Finans finns ingen direkt koppling till Jula eller köp hos dem, utan de är helt enkelt ett fristående systerbolag.

Skälet till att man valt att gå in i finansbranschen är att man tror på branschen, som har en snabb tillväxt och att det finns en stor efterfrågan på mellanstora / större privatlån. Ett av skälen till att denna efterfrågan har stärkts är det nya amorteringskravet på bolån och att konsumenterna delvis har ändrat sitt beteende.

Har du inte hört talas om Wästgöta Finans? Det är nog inte så konstigt. De startade sin verksamhet i början av 2019 och har enligt dem själva “smugit” igång lite lugnt för att känna av målgruppen och för att kunna finjustera verksamheten. Tanken är att de under året ska kommunicera sitt varumärke mer och mer och säkerligen också göra mer reklam framöver. I framtiden kan det säkert bli ett välkänt varumärke.

Information om lånet

Wästgöta Finans kan hjälpa de som vill skaffa sin första bostad, renovera eller bygga ut etc. De erbjuder privatlån mellan 30 000 och 300 000 kr med löptid på 2 till 10 år. Uppläggningsavgiften är rimlig, endast 250 kr och du kan helt slippa aviavgiften om du väljer att betala via autogiro. E-faktura kostar 20 kr och pappersfaktura 45 kr om du absolut vill ha en faktura av något slag.

Villkoren för lånet verkar vara ganska likt de krav som brukar ställas på privatlån. Du behöver vara minst 18 år gammal, vara folkbokförd i Sverige och ha en fast inkomst. Du kan inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Exakt vilken ränta du kan få kan jag tyvärr inte säga eftersom det inte finns utskrivet, men Wästgöta Finans jobbar som de flesta gör och erbjuder en individuell ränta utifrån hur mycket du vill låna, hur länge och dina personliga förutsättningar.

Några andra saker som de verkar erbjuda är möjlighet till två betalningsfria månader samt att man kan ändra sin återbetalningstid vid behov (säkerligen inte ändra fritt fram och tillbaka men på något vis). Som alltid när det gäller privatlån går det att göra extra inbetalningar på lånet när som helst då man har lust eller råd.

Dela denna artikel på Alltomlån.com