Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Kreditkort istället för mikrolån

Fredag, 23 Januari 2015

Ett alternativ för dig som fundera på att ta ett mikrolån kan vara att istället skaffa ett kreditkort.

Ett mikrolån är sällan speciellt billigt att ta och därför kan det mycket väl finnas andra lösningar som istället passar bättre. Ett sådant kan vara att skaffa ett kreditkort. Sen är det inte så enkelt att man automatiskt kan säga att det är en bra idé då det definitivt finns fallgropar med kreditkort också.

Grunden varför det kan vara bättre med ett kreditkort är att det är billigare. Visst finns det ofta en kortkostnad per år men den ligger normalt på bara några hundra kronor. Det som gör det billigare att låna pengar på detta vis är att räntan är lägre och att du faktiskt inte behöver betala något alls ifall du löser hela skulden direkt.

Jämför du med ett mikrolån på 30 dagar så skiljer det egentligen inte något på ett kreditkort där det kommer en faktura i slutet av månaden. Betalar du då hela summan kostar det dig nämligen ingen ränta. Ränta dras först när man inte har löst hela summan direkt. Då ligger räntenivån normalt på någonstans mellan 10 - 20 % vilket även det normalt är lägre än för mikrolånen.

Sen kan det mycket väl vara svårare att få ett kreditkort då det ofta ställs högre krav på den som vill skaffa ett. Uppfyller du dessa krav så kan det nog vara en bra idé att fundera på att skaffa ett sådant kort istället för att ta mikrolån.

Det viktiga är bara att du ser upp med fällorna som finns med kreditkorten. Du kan mycket väl ha en kreditgräns som ligger på 100 000 kr eller mer och detta gör att du kan spendera pengar tills dess att du kommer upp till denna nivå. Har du då gjort det kommer månadskostnaderna bli höga. Om du därmed är osäker på om du klarar av att hålla i pengarna så bör du inte skaffa ett kreditkort utan då är det bättre med ett litet lån under en begränsad tid fast att det kanske är lite dyrare om man ser till kronor.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg