Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Då kan vi glömma Trustbuddy

Lördag, 24 Oktober 2015

Vi har haft med Trustbuddy här på sajten nu i några år skulle jag tro. De har aldrig varit den billigaste långivaren men de har varit intressanta av andra anledningar.

Trustbuddy har sysslat med vad som kallas P2P lending vilket innebär att det är du som vanlig nisse som egentligen lånar ut pengar till kunderna. Du satte in X antal kronor på ett konto som sedan Trustbuddy använde för att låna ut pengar till kunderna. Sedan är tanken att du får en bra ränta på dina pengar och Trustbuddy får en del. Tanken är bra men tyvärr har det funnits problem med hur företaget har skött det hela.

För att göra en längre historia kort så tog en ny ledning över i september detta året och de har gjort en granskning av verksamheten och då upptäckt att allt inte stod rätt till. Därmed pausade man utlåningen för ett tag sedan då Finansinspektionen krävde detta plus att de själva inte kände att de kunde låna ut mer för tillfället. Efter närmare granskning så visade det sig senare att det var större problem än vad de trodde från början och att fortsätta att bedriva verksamheten är omöjligt. Därmed slår de igen och begär konkurs.

Vad detta innebär för de som har insatta pengar hos Trustbuddy är för närvarande inte klart men risk finns klart att de kommer att förlora en del av pengarna iaf. Troligen inte allt men kanske 10 - 30 % vilket ju bara det är tråkigt. Kan nog räkna med att detta får ett rättsligt efterspel.

Självklart har vi tagit bort Trustbuddy från sajten.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg