Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

250 blogginlägg
Söndag, 31 Augusti 2014

Om jag räknar rätt så är jag numera uppe i 250 blogginlägg här på sajten. Något man knappast trodde skulle hända när det första inlägget skickades in. Mycket har det hunnits skrivas om lån och även lite annat också.

 
Hur mycket extra kostar ditt bolån om du har betalningsanmärkningar, Kronofogdeskuld osv
Söndag, 24 Augusti 2014

Det är inte alltid som man har möjlighet att låna till sin tilltänkta bostad hos de stora bankerna där räntorna normalt är lägre. Frågan är då hur mycket dyrare det blir i kronor om man får vända sig till t ex Bluestep.

 
SMSlån till semestern är en dålig idé även om du lånar gratis
Onsdag, 13 Augusti 2014

Jag läste idag ett blogginlägg på en annan sajt som handlar om SMSlån där de tipsade om att man kunde ta ett gratis SMSlån för att betala den tänkta semester. Detta skulle vara ekonomiskt smart.

 
Hur stor skillnad blir det i kronor på ett bolån nu och 2008?
Söndag, 10 Augusti 2014

Vi har vant oss vid låga boräntor de senaste åren men frågan är hur stor skillnaden faktiskt är i kronor om man jämför med räntorna runt omkring förra bankkrisen.

 
När är det okej att låna och när ska andra vägar sökas?
Lördag, 02 Augusti 2014

Detta är en ganska viktig fråga då det ju faktiskt kan handla om ganska mycket pengar när det gäller lån. Ett lån som tagits vid fel tillfälle kan ju skapa problem i många år framåt i tiden.

 
Som vanligt lite dålig aktivitet
Torsdag, 24 Juli 2014

Som vanligt nu på sommaren har det varit lite dåligt med aktivitet här på sajten och detta speciellt när det gäller bloggande.

 
0,5 % det är sänkningen av reporäntan
Torsdag, 03 Juli 2014

Idag har det rapporterats mycket om det överraskande räntebeskedet som kom från Riksbanken. De flesta hade förutspått att reporäntan skulle sänkas med 0,25 % men få hade trott att den skulle sänkas med en halv procent som blev beskedet. Den nya reporäntan ligger på väldigt låga 0,25 %

 
Vad man resonerar olika angående bindningstid
Torsdag, 05 Juni 2014

Det är nu dags för mig att bestämma vad jag ska göra med en del av mitt bolån. Tre år har gått sedan jag valde att binda upp ränta.

 
Svåra ord = besök vår ordlista
Lördag, 31 Maj 2014

När det gäller lån och ekonomi i övrigt finns de ganska många ord som vi annars inte träffar på ofta i det vardagliga livet. Ord som kan vara mycket viktiga att förstå ifall man ska ta ett lån av något slag.

 
Vad är skillnaden på en bank och ett låneinstitut
Söndag, 25 Maj 2014

Här på sajten försöker vi så gott vi kan att använda rätt uttryck för de olika sakerna som vi skriver om. Dock har vi märkt att när texterna till denna sida skrevs för första gången så använde vi ordet bank lite slarvigt.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL