Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Kreditkort istället för mikrolån
Fredag, 23 Januari 2015

Ett alternativ för dig som fundera på att ta ett mikrolån kan vara att istället skaffa ett kreditkort.

 
Bankerna och ARN
Onsdag, 07 Januari 2015

För några dagar sedan kom det ut lite intressant statistik som rörde anmälningar till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) som gällde våra banker.

 
Ska man låna inför julen?
Lördag, 13 December 2014

Nu börjar vi med stormsteg närma oss en av de allra bästa högtiderna för året som självklart är julen. Dock är det en tid på året som brukar kosta ganska mycket pengar vilket kan skapa problem. Är lån då rätt väg att gå?

 
Se upp för oseriösa aktörer som Skuldsanera.com
Tisdag, 18 November 2014

Till en annan sida som vi driver fick vi en kommentar på en artikel som kort och gott sa skuldsanera.com. Var därför tvungen att kolla upp denna sajt innan jag gjorde något annat och det som jag hittade skrämde mig.

 
Finansinspektionen vill införa amorteringskrav
Torsdag, 13 November 2014

Den nyhet som dominerat denna bransch de senaste dagarna är den om att Finansinspektionen vill införa ett amorteringskrav på nya bolån. Tanken är att nya lån ska amorteras med 2 % varje år tills dess att de är nere på 70 % och sedan efter det med 1 % tills de ligger på 50 %. Efter detta ska det inte finnas något krav på amortering längre.

 
Grandvik blir stoppade av Konsumentverket
Söndag, 09 November 2014

Jag tycker att det är intressant att Grandvik och deras varumärken Kortlån, Extrakredit och Kreditkontot har blivit stoppade av Konsumentverket från att låna ut pengar.

 
Räntan i botten
Fredag, 31 Oktober 2014

Nu när Riksbanken har sänkt reporäntan till noll och bankerna har ändrat sina räntor ligger vi på extremt låga räntenivåer. Med stor sannolikhet kommer ingen av oss att någonsin vara med om lägre räntor än vad de är just för tillfället.

 
Lite fler bra blogginlägg
Fredag, 26 September 2014

Jag tänkte mig att det var dags för ytterligare ett gäng med tips om bra blogginlägg som jag tidigare har skrivit här på sajten. För ni som inte har haft det otroliga nöjet att besöka dessa artiklar tidigare måste ju få chansen att göra det.

 
Låneförmedlingen kommer nog att utvecklas
Söndag, 21 September 2014

På senare år har det börjat att dyka upp ett antal låneförmedlare till på marknaden. När vi började med denna sida 2009 så var det egentligen bara Lendo och Freedom Finance som fanns på marknaden.

 
Lite bra blogginlägg
Fredag, 12 September 2014

Som jag sa i förra blogginlägget så är skulle jag tipsa om lite bra blogginlägg som jag har skrivit genom åren. Vissa är självklart inte aktuella längre då saker och ting förändras men det ska nog finnas en del bra grejer att välja mellan, skriver jag själv ödmjukt.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL