Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Sommaren är över
Onsdag, 02 September 2015

Sommaren är alltid en tid på året då det inte händer speciellt mycket här på sajten. Det ska spelas golf, vistas ute i solen m.m. Sitta och skriva artiklar eller blogginlägg om lån är inte speciellt roligt när det är över 30 grader på kontoret.

 
Olika sätt att jämföra mikrolån
Tisdag, 07 Juli 2015

En sak som det inte råder något som helst tvivel om är att det lönar sig att jämföra olika långivare innan man ansöker om ett SMSlån. Men hur olika sidor jämför kan självklart variera och det behöver inte vara något fel alls med det.

 
Vad är haken med ett gratislån?
Måndag, 25 Maj 2015

Min uppfattning är att det inte är riktigt lika vanligt längre med gratislån inom mikrolånsbranschen. Men de finns fortfarande kvar där och det naturliga är ju att tro att det är något lurt med det hela. Men så är det faktiskt inte även om man ska se upp.

 
Hur spam kan se ut
Lördag, 16 Maj 2015

Driver man sidor som handlar om lån kommer man oundvikligen att få en massa spammail till sig. Det är alltid en massa fantastiska erbjuden som finns. Tyvärr fungerar det ju att skicka ut skit som detta.

 
Då blev det visst inget amorteringskrav
Söndag, 26 April 2015

För några dagar sedan kom nyheten att det inte blir något amorteringskrav som man tidigare hade tänkt sig från Finansinspektionen (FI). Lite tråkigt måste jag allt säga.

 
Hur stor är skillnaden i kostnad för ett lån beroende på storlek?
Fredag, 10 April 2015

Jag tänkte mig här försöka att visa lite på hur stora skillnaderna egentligen kan tänkas vara för låna av olika storlekar. Det jag då i första hand talar om är kostnaden per månad.

 
Finansinspektionens förslag om amorteringskrav är klart
Söndag, 15 Mars 2015

Nu ska detta förslag ut remiss så vi vet ju inte om det blir exakt på detta vis men jag skulle bli överraskad om mycket ändras iaf. Här ska jag förklara hur förslaget ser ut.

 
Det finns andra lånesajter än vår
Fredag, 20 Februari 2015

Om det är något det finns mycket av på nätet så är det sajter som handlar om lån. Kvalitén på dessa varierar även extremt mycket vilket det gäller för dig som besökare att vara medveten om.

 
Räntan är då inte hög för tillfället
Onsdag, 11 Februari 2015

Vi har inte haft höga räntor på bra länge och det har ju varit trevligt. Själv har jag bara haft bolån under tiden som vi har haft de låga räntorna och har väl vant mig vid det.

 
Kreditkort istället för mikrolån
Fredag, 23 Januari 2015

Ett alternativ för dig som fundera på att ta ett mikrolån kan vara att istället skaffa ett kreditkort.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL