Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Finansinspektionens förslag om amorteringskrav är klart
Söndag, 15 Mars 2015

Nu ska detta förslag ut remiss så vi vet ju inte om det blir exakt på detta vis men jag skulle bli överraskad om mycket ändras iaf. Här ska jag förklara hur förslaget ser ut.

 
Det finns andra lånesajter än vår
Fredag, 20 Februari 2015

Om det är något det finns mycket av på nätet så är det sajter som handlar om lån. Kvalitén på dessa varierar även extremt mycket vilket det gäller för dig som besökare att vara medveten om.

 
Räntan är då inte hög för tillfället
Onsdag, 11 Februari 2015

Vi har inte haft höga räntor på bra länge och det har ju varit trevligt. Själv har jag bara haft bolån under tiden som vi har haft de låga räntorna och har väl vant mig vid det.

 
Kreditkort istället för mikrolån
Fredag, 23 Januari 2015

Ett alternativ för dig som fundera på att ta ett mikrolån kan vara att istället skaffa ett kreditkort.

 
Bankerna och ARN
Onsdag, 07 Januari 2015

För några dagar sedan kom det ut lite intressant statistik som rörde anmälningar till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) som gällde våra banker.

 
Ska man låna inför julen?
Lördag, 13 December 2014

Nu börjar vi med stormsteg närma oss en av de allra bästa högtiderna för året som självklart är julen. Dock är det en tid på året som brukar kosta ganska mycket pengar vilket kan skapa problem. Är lån då rätt väg att gå?

 
Se upp för oseriösa aktörer som Skuldsanera.com
Tisdag, 18 November 2014

Till en annan sida som vi driver fick vi en kommentar på en artikel som kort och gott sa skuldsanera.com. Var därför tvungen att kolla upp denna sajt innan jag gjorde något annat och det som jag hittade skrämde mig.

 
Finansinspektionen vill införa amorteringskrav
Torsdag, 13 November 2014

Den nyhet som dominerat denna bransch de senaste dagarna är den om att Finansinspektionen vill införa ett amorteringskrav på nya bolån. Tanken är att nya lån ska amorteras med 2 % varje år tills dess att de är nere på 70 % och sedan efter det med 1 % tills de ligger på 50 %. Efter detta ska det inte finnas något krav på amortering längre.

 
Grandvik blir stoppade av Konsumentverket
Söndag, 09 November 2014

Jag tycker att det är intressant att Grandvik och deras varumärken Kortlån, Extrakredit och Kreditkontot har blivit stoppade av Konsumentverket från att låna ut pengar.

 
Räntan i botten
Fredag, 31 Oktober 2014

Nu när Riksbanken har sänkt reporäntan till noll och bankerna har ändrat sina räntor ligger vi på extremt låga räntenivåer. Med stor sannolikhet kommer ingen av oss att någonsin vara med om lägre räntor än vad de är just för tillfället.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL