Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Köp och sälj använda saker och få en sundare ekonomi
Måndag, 26 Juni 2017

Ordet ”begagnat” har en dålig klang i mångas öron. Det har någon gång fått en stämpel som någonting dåligt, ofräscht eller ofint på något vis. Det är dock en stor överdrift. Du kan med fördel köpa begagnade saker och även sälja dina gamla saker – och på så vis bättra på din ekonomi. Utnyttja prylars fulla livslängd så sparar du både på din plånbok och miljön.

 
Många får problem med lite högre boendekostnader
Onsdag, 17 Maj 2017

Idag är boräntorna riktigt låga men detta kommer inte vara i all evighet. Många unga har kanske inte ens fått känna på höga räntor men många äldre vet av erfarenhet att räntan mycket väl kan vara många procent plus. Med så höga räntor blir boendekostnaderna också mycket högre än de är idag och det är något som man måste vara beredd på – men inte alla skulle klara speciellt stora ökningar.

 
Olika sätt att hantera skulder
Fredag, 14 April 2017

Skulder kan vem som helst ha och en del skulder är inte alls konstiga. Lån är en normal del av en helt vanlig privatekonomi. Vanligast av allt är att låna till bostad i form av ett bolån – det gör majoriteten av dem som äger sin egen bostad. Man kan även låna till bil eller ha ett kreditkort som man använder till inköp av mat eller andra saker. Det finns dock även dåliga skulder och dessa kan skapa en dålig ekonomisk situation. Vi ska gå igenom lite olika sätt att komma ur denna skuldfälla.

 
10 misstag många gör när de tar ett lån
Fredag, 24 Mars 2017

Att låna pengar kan både vara bra och dåligt. I vissa lägen är det helt ok att låna och i andra lägen borde man låta bli. Det finns tyvärr också en del fällor man kan gå i när man ansöker om lån och tar ett lån – misstag som man skulle kunna undvika om man hade lite bättre koll. Här ska vi gå igenom ett antal vanliga misstag folk gör när de tar ett lån och hur man undviker dem.

 
Fortsatt låga räntor att vänta
Torsdag, 16 Februari 2017

Tidigare i veckan kom ett nytt reporäntebeslut från Riksbanken och de har då beslutat att behålla räntan på -0,50 procent. Sveriges ekonomi ser ut att gå i rätt riktning men man är fortsatt försiktig, främst för att det är så pass mycket politisk oro i omvärlden. Prognosen för reporäntan säger även att det ser ut att vara låg ränta under en ganska lång period framöver.

 
Viss reklam för smslån uppmanar till ansvarslöst lånande
Torsdag, 15 December 2016

Långivare som lånar ut mindre belopp genom den typ av lån som ofta kallas för smslån eller snabblån gör ganska ofta reklam på radio eller på tv, för att locka in nya kunder. Deras reklam kan se ut på väldigt olika sätt och ibland har jag inget alls emot den men andra gånger tycker jag att de uppmuntrar till ett ansvarslöst och dåligt lånande.

 
Bolån genom förmedlare en intressant möjlighet
Onsdag, 09 November 2016

Låneförmedlare har funnits ganska länge nu, även om det är på senare år som de verkligen har börjat ploppa fram på allvar. Framför allt jobbar de med privatlån men vissa erbjuder även hjälp att få ett bra bolån. Bolånet är ofta lite mer komplicerat och kräver lite förhandlade och funderande, så det kan vara intressant att få hjälp med detta om man känner sig osäker.

 
Nytt räntebesked och tankar om skuldkvotstak
Måndag, 31 Oktober 2016

Tänkte kombinera två viktiga och intressanta nyheter i detta inlägg. I mitten av förra veckan kom ett nytt besked om reporäntan från Riksbanken där de bestämde sig för att behålla räntan på -0,50 procent. Där finns en del intressant att ta diskutera. Vidare ska jag även gå igenom skuldkvotstaket, vad det är och varför det är aktuellt just nu.

 
Tiden går snabbt
Söndag, 11 September 2016

Det känns som bara något år sedan som vi skapade denna sajt men det är faktiskt över 7 år sedan Alltomlån.com såg ljuset för första gången.

 
Varför det är viktigt att jämföra långivare
Måndag, 01 Augusti 2016

Jag skriver lite då och då en artikel om hur viktigt det är att kolla upp alternativen som finns tillgängliga innan något lån skaffas. Nu tänkte jag att det var dags igen för detta och jag ska här visa lite vad skillnaden kan bli i kronor.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL