Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Smslån vs privatlån i praktiken
Lördag, 02 December 2017

Många tror och tycker att smslån bara är dåligt rakt igenom. Man hör skällsord som ockerräntor, skuldfälla och liknande. Smslån har helt klart ett dåligt rykte och därför blir det ofta så att man ratar lånet utan att ens överväga det som alternativ. Men är det verkligen så dåligt om man räknar på det?

 
Ibland är det bättre att binda räntan på bolånet
Söndag, 05 November 2017

Den ständiga frågan om man ska välja rörlig eller bunden / fast ränta på bolånet lever vidare. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen men ofta brukar ändå den rörliga räntan vinna, eftersom den på sikt brukar bli billigare. Detta innebär dock inte att det inte finns lägen då man bör binda sin ränta. Frågan är bara när?

 
Detta påverkar vilken ränta du får av banken
Måndag, 16 Oktober 2017

När du ska låna sätter banken din ränta individuellt. Det innebär att de gör en bedömning av varje ansökan och erbjuder en ränta som de tycker känns rätt utifrån dina förutsättningar när det gäller ekonomi och betalningsförmåga osv. Men vad är det då som banken tittar på när de sätter din ränta och hur skiljer den sig från vad andra erbjuds?

 
10 ekonomitips för ungdomar
Torsdag, 31 Augusti 2017

Att gå i skolan är en sak, men att lära sig hur man hanterar sina pengar kommer från livets lärdomar. De flesta människor har tyvärr dålig koll på hur de ska hantera sina pengar och sköta sin ekonomi på bästa sätt när de blir vuxna. Här är 10 tips för att hjälpa unga vuxna att komma på rätt fot.

 
Köp och sälj använda saker och få en sundare ekonomi
Måndag, 26 Juni 2017

Ordet ”begagnat” har en dålig klang i mångas öron. Det har någon gång fått en stämpel som någonting dåligt, ofräscht eller ofint på något vis. Det är dock en stor överdrift. Du kan med fördel köpa begagnade saker och även sälja dina gamla saker – och på så vis bättra på din ekonomi. Utnyttja prylars fulla livslängd så sparar du både på din plånbok och miljön.

 
Många får problem med lite högre boendekostnader
Onsdag, 17 Maj 2017

Idag är boräntorna riktigt låga men detta kommer inte vara i all evighet. Många unga har kanske inte ens fått känna på höga räntor men många äldre vet av erfarenhet att räntan mycket väl kan vara många procent plus. Med så höga räntor blir boendekostnaderna också mycket högre än de är idag och det är något som man måste vara beredd på – men inte alla skulle klara speciellt stora ökningar.

 
Olika sätt att hantera skulder
Fredag, 14 April 2017

Skulder kan vem som helst ha och en del skulder är inte alls konstiga. Lån är en normal del av en helt vanlig privatekonomi. Vanligast av allt är att låna till bostad i form av ett bolån – det gör majoriteten av dem som äger sin egen bostad. Man kan även låna till bil eller ha ett kreditkort som man använder till inköp av mat eller andra saker. Det finns dock även dåliga skulder och dessa kan skapa en dålig ekonomisk situation. Vi ska gå igenom lite olika sätt att komma ur denna skuldfälla.

 
10 misstag många gör när de tar ett lån
Fredag, 24 Mars 2017

Att låna pengar kan både vara bra och dåligt. I vissa lägen är det helt ok att låna och i andra lägen borde man låta bli. Det finns tyvärr också en del fällor man kan gå i när man ansöker om lån och tar ett lån – misstag som man skulle kunna undvika om man hade lite bättre koll. Här ska vi gå igenom ett antal vanliga misstag folk gör när de tar ett lån och hur man undviker dem.

 
Fortsatt låga räntor att vänta
Torsdag, 16 Februari 2017

Tidigare i veckan kom ett nytt reporäntebeslut från Riksbanken och de har då beslutat att behålla räntan på -0,50 procent. Sveriges ekonomi ser ut att gå i rätt riktning men man är fortsatt försiktig, främst för att det är så pass mycket politisk oro i omvärlden. Prognosen för reporäntan säger även att det ser ut att vara låg ränta under en ganska lång period framöver.

 
Viss reklam för smslån uppmanar till ansvarslöst lånande
Torsdag, 15 December 2016

Långivare som lånar ut mindre belopp genom den typ av lån som ofta kallas för smslån eller snabblån gör ganska ofta reklam på radio eller på tv, för att locka in nya kunder. Deras reklam kan se ut på väldigt olika sätt och ibland har jag inget alls emot den men andra gånger tycker jag att de uppmuntrar till ett ansvarslöst och dåligt lånande.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg