Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Nytt räntebesked och tankar om skuldkvotstak
Måndag, 31 Oktober 2016

Tänkte kombinera två viktiga och intressanta nyheter i detta inlägg. I mitten av förra veckan kom ett nytt besked om reporäntan från Riksbanken där de bestämde sig för att behålla räntan på -0,50 procent. Där finns en del intressant att ta diskutera. Vidare ska jag även gå igenom skuldkvotstaket, vad det är och varför det är aktuellt just nu.

 
Tiden går snabbt
Söndag, 11 September 2016

Det känns som bara något år sedan som vi skapade denna sajt men det är faktiskt över 7 år sedan Alltomlån.com såg ljuset för första gången.

 
Varför det är viktigt att jämföra långivare
Måndag, 01 Augusti 2016

Jag skriver lite då och då en artikel om hur viktigt det är att kolla upp alternativen som finns tillgängliga innan något lån skaffas. Nu tänkte jag att det var dags igen för detta och jag ska här visa lite vad skillnaden kan bli i kronor.

 
Liten guide om låneförmedling
Söndag, 10 Juli 2016

När vi började med denna sida för sju år sedan eller vad det nu är så fanns det inte många låneförmedlare ute på marknaden. Några fanns men inte i närheten av vad som nu finns.

 
Hur fungerar amorteringskravet?
Torsdag, 09 Juni 2016

Från den 1 juni fick vi amorteringskravet som har varit på gång länge. Här ska vi därför titta igenom vad som verkligen gäller.

 
Glöm inte den dyra delen av ditt bolån
Onsdag, 23 Mars 2016

När man tänker på bolån så tänker man på ett stort billigt lån som man tar för att betala sin bostad. Det är dock inte riktigt så enkelt, för det finns nämligen flera delar av ett bolån och alla delar är inte så billiga. Du kan bara låna upp till 85 % av bostadens värde i billigt så kallat bottenlån. Resten måste finansieras med topplån eller kontant.

 
Vad är ränta?
Måndag, 14 Mars 2016

Detta kan man tänka sig är en enkel fråga som alla borde veta svaret på men så enkelt är det tyvärr inte alls. Många som t ex har hamnat i ekonomiska trubbel har helt enkelt alldeles för dåligt koll på vad ränta är. Därför är det dags för mig att göra en genomgång av detta ord.

 
Ny artikel om att upptäcka försök till bedrägeri
Fredag, 22 Januari 2016

Något som tyvärr alltid är aktuellt är personer som försöker lura andra på pengar. Jag har skrivit om detta tidigare här i bloggen men det tåls att upprepas flera gånger.

 
Finansiera dina köp genom sparande istället för lån
Lördag, 19 December 2015

Det finns många saker vi människor vill ha råd till, vilket kanske blir lite extra uppenbart framåt jul när det finns så mycket man vill ha under julgranen och på julbordet osv. Hur man väljer att skaffa de saker man vill ha kan dock variera. Två vanliga alternativ, som också är varandras motsatser, är lån och sparande.

 
Vi kanske kan glömma Trustbuddy eller???
Söndag, 06 December 2015

Såg en intressant artikel för några dagar sedan som tog upp det här med efterspelet till att Trustbuddy gick i konkurs som jag skrev om tidigare.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL