Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Lån till byggprojekt som renovering / tillbyggnad
Torsdag, 19 Juli 2018

Sommaren är renoveringstid och det är vanligt att man tar sig tid att antingen renovera eller bygga till något såsom en altan, ett förråd eller varför inte ett växthus. Att bygga är roligt och det är en härlig känsla när det växer fram något nytt. Det kan dock också vara ganska dyrt. Därför kan det ibland bli aktuellt att låna pengar till renovering eller tillbyggnad och detta ska vi titta närmare på i detta inlägg.

 
Kontrollera dina utgifter och får mer pengar över
Onsdag, 13 Juni 2018

De flesta har säkert bra koll på hur en vanlig privatekonomi funkar i grunden. Du har pengar som kommer in, från lön och bidrag etc, och pengar som försvinner ut i form av räkningar, mat och annat som man måste betala. Det som är kvar efter är mellanskillnaden och överskottet. Ju mer pengar som kommer in och ju mindre som försvinner ut, ju bättre ekonomi har du. Därför är det viktigt att påverka dessa poster så mycket man kan.

 
Ska man binda boräntan eller ej?
Torsdag, 31 Maj 2018

Detta är den ständiga frågan när det gäller bolån. Ska man binda räntan eller köra på rörlig ränta? Många är nog osäkra på vad som är rätt och hur de ska agera, trots att det finns gott om rekommendationer att läsa. Kanske kan vi försöka reda ut det här en gång för alla.

 
Läs om privat pensionssparande
Tisdag, 24 April 2018

Vi har inte bara information om lån och krediter här på sidan utan även en del om privatekonomi. Här finns lite bra info om skulder och hur man kan hantera dem, spartips och hur man lägger upp en bra budget osv. Nyligen har vi nu även lagt till en del om sparande.

 
Nya billiga bolånet så bra som det låter?
Måndag, 26 Mars 2018

Nyligen har nya aktören Simplex via sin tjänst Enkla lanserat ett bolån med endast 0,95 procent ränta. Det är ett lån med bindningstid på tre år, som är klart bättre än konkurrenterna då snitträntan normalt ligger på runt 1,6 procent. Detta lån låter väldigt bra, men är det så bra även när man granskar det lite närmare?

 
Onlinekredit - ett bra alternativ till lån?
Onsdag, 07 Februari 2018

Något som har dykt upp mer och mer är vad som vanligtvis kallas för onlinekredit. I praktiken är det ganska likt att ta ett lån men med fördelen att man bara bara betalar när man väl behöver utnyttja krediten och bara för det belopp man behöver utnyttja. Plus att man alltid har en kredit redo vid behov och att det går fint att utnyttja den om och om igen så länge man har betalat tillbaka det man har lånat tidigare. Det är ett alternativ till lite mindre lån som kan vara smidigt.

 
Nytt år och ny ekonomiskt genomgång
Fredag, 05 Januari 2018

Ännu ett år har flugit förbi och nästa har börjat. Så här i början av januari är det dags att göra någon slags bokslut på förra året och sen planera inför det kommande året. Båda dessa saker är viktiga på sitt sätt. När det gäller ekonomi är det extra viktigt att både se bakåt och framåt. Viktigast är dock att man inte glömmer eller hoppar över att kolla igenom sin ekonomi.

 
Smslån vs privatlån i praktiken
Lördag, 02 December 2017

Många tror och tycker att smslån bara är dåligt rakt igenom. Man hör skällsord som ockerräntor, skuldfälla och liknande. Smslån har helt klart ett dåligt rykte och därför blir det ofta så att man ratar lånet utan att ens överväga det som alternativ. Men är det verkligen så dåligt om man räknar på det?

 
Ibland är det bättre att binda räntan på bolånet
Söndag, 05 November 2017

Den ständiga frågan om man ska välja rörlig eller bunden / fast ränta på bolånet lever vidare. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen men ofta brukar ändå den rörliga räntan vinna, eftersom den på sikt brukar bli billigare. Detta innebär dock inte att det inte finns lägen då man bör binda sin ränta. Frågan är bara när?

 
Detta påverkar vilken ränta du får av banken
Måndag, 16 Oktober 2017

När du ska låna sätter banken din ränta individuellt. Det innebär att de gör en bedömning av varje ansökan och erbjuder en ränta som de tycker känns rätt utifrån dina förutsättningar när det gäller ekonomi och betalningsförmåga osv. Men vad är det då som banken tittar på när de sätter din ränta och hur skiljer den sig från vad andra erbjuds?

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL