Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

S vill förbjuda SMSlån till minderåriga
Onsdag, 18 November 2009

Har visst missat att lägga upp denna lite roliga nyhet som dök upp för ett par veckor sedan. Rubriker som S vill förbjuda sms-lån till barn kunde man då läsa lite överallt.

 
Tänk över ditt bolån
Måndag, 09 November 2009

Som alla vet är bolåneräntorna för tillfället inte direkt höga, de rörliga är t o m trevligt låga för tillfället. Tyvärr lär det ju inte vara på detta viset i alla framtid. Detta om något är anledning att fundera över hur den egna bolånesituationen ser ut för tillfället.

 
Vi planerar inte för framtiden
Tisdag, 27 Oktober 2009

Att räntorna för bolån, privatlån och andra typer av lån är låga just nu har väl knappt ingen undgått. Att även Riksbanken har valt att låta reporäntan fortsatt vara låg har väl inte många missat det heller.

Det man med allra största säkerhet vet är att ränteläget inte kommer att fortsätta på dessa nivåerna. När ekonomierna börjar att gå bättre kommer räntan att gå upp till lite mer normala nivåer. Trots detta har inte många svenskar alls planerat sin ekonomi för framtiden.

 
Finland förbjuder SMSlån på natten
Lördag, 17 Oktober 2009

I Finland har riksdagen kommit fram till ett intressant beslut om SMSlån. De har nämligen bestämt att det ska vara förbjudet att betala ut pengar efter klockan 23:00 på kvällen. Skickar man in en ansökan som godkänns efter klockan 23:00 kommer pengarna inte att betalas ut förrän morgonen efter.

Motiveringen till detta är att "låntagarnas omdömesförmåga kan vara nedsatt på natten". Ska vi ta detta som ett tecken på att den finska riksdagen tror att alla som söker SMSlån på natten är fulla eller vad?

 
Mobillån tvingas betala böter
Torsdag, 15 Oktober 2009

Mobillån AB har nu dömts av Stockholms tingsrätt att betala sina böter på 750 000 kr. Böterna härstammar från en dom i Marknadsdomstolen 2008 där Mobillån ansågs ha oskäliga avtalsvillkor.

Anledningen till att Marknadsdomstolen fällde dem var för att de tog 450 kr för ett lån på 2 000 kr och 600 kr för ett lån på 3 000 kr. Dessa avgifter ansågs inte motsvara de verkliga kostnaderna för företaget. Marknadsdomstolen krävde då att Mobillån skulle sänka kostnaderna till en nivå som motsvarade vad kostnaderna verkligen låg på.

 
Statistik för hushållens lånande
Söndag, 27 September 2009

Det är alltid intressant med lite statistik som rör hushållens lånande. Speciellt när man kan hitta tecken på att ekonomin håller på att vända tillbaka till trevligare nivåer. Statistiken här kommer ifrån Statistiska centralbyrån (SCB).

Finansbolagen ökade utlåningen till hushållen i augusti för andra månaden i rad. Utlåningen ökade med 8 %. I juli då den också ökade var ökningen 7,9 %. Dock ska man fortfarande komma ihåg att tillväxten fortfarande är ner totalt om man jämför med hur det var för ett år sedan. Men det verkar iaf gå åt rätt håll.

 
AIK tar lån
Söndag, 27 September 2009

Att driva ett fotbollslag i Allsvenskan som tampas om titeln kan kosta på. Detta har AIK fått erfara och nu har de blivit tvingade att ta ett kort lån för att klara av kostnaderna

Lånet som de har fått ta är väl inte direkt något kanonlån heller utan det kostar på ganska mycket för dem. Tydligen är det inte bara hårda dueller ute på planen utan det är visst sådana även när det gäller låneförhandlingar. Och i denna duell har väl knappast AIK gått vinnande ut.

 
Risk för dyrare bolån
Lördag, 19 September 2009

Det har kommit upp ett EU-förslag som kan få stor inverkan på bolånen. Förslaget kommer att innebära att bankerna inte kommer att kunna erbjuda mer än cirka 40 % som bottenlån.

Med tanke på att svenska banker ofta erbjuder 75 % eller mer i bottenlån just nu kommer detta att innebära större kostnader för de som funderar på att låna pengar till ett hus. Det skiljer ju ganska mycket i ränta på ett bottenlån med huset som säkerhet än topplånet som inte har någon säkerhet alls.

 
Världens bästa aktie
Lördag, 05 September 2009

Dagens Industri har gått igenom en massa statistik och kommit fram till vilka aktier som har varit bäst under de senaste 100 åren. Det trevliga med siffrorna som de har hittat är att det är en svensk aktie som toppar listan.

Aktier som kom högt på listan men som inte nådde upp var t ex Berkshire Hathaway som styrdes av den legendariske Warren Buffetts. Sedan han tog över 1964 har aktien "bara" gått upp med 362 300 %. Ett annat bra exempel på ett framgångsrikt företag är General Electric som ökat med 326 000 % sedan år 1900. Sålde man aktierna 2007 när de stod som högst var ökningen hela 843 000 %. .

 
SEB o Nordea spår högre ränta
Onsdag, 02 September 2009

Tycker du att räntorna är låga och trevliga just nu finns det risk att detta inte kommer att fortsätta. Nordea och SEB tror nämligen bägge att reporäntan kommer att stiga mycket snabbare än vad Riksbanken tidigare har förutspått.

De tror att till slutet av nästa år så har reporäntan höjts från sin nuvarande nivå på 0,25 % till närmare 2 %. Räntan spås sen stiga till 3 procent under 2011.

 
<< Första < Föregående 31 32 33 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL