Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Europeiska banker gillar inte att låna ut
Söndag, 02 Augusti 2009

De åtgärderna som de europeiska bankerna och Centralbanken ECB har gjort för att få igång utlånandet verkar inte ha slagit igenom helt och hållet iaf. T ex så har ECB lånat ut närmare 2 000 miljarder kronor till bankerna för att utlåningen till hushåll och företag ska komma igång igen.

 
Blivit nekad lån?
Onsdag, 29 Juli 2009

Såg en liten rolig artikel om en nisse som blivit nekad att låna 400 000 av en bank. Snubben tog då helt enkelt ut mer än den dubbla summan i småsedlar från ett bankkonto han hade sedan tidigare. Ett bra sätt att hämnas på en bank om man frågar mig. Så om ni inte fått låna pengar samtidigt som ni har en stor summa liggande på kontot kan detta vara ett trevligt förslag. Läs hela artikeln

 
Lite mer om skulder
Söndag, 26 Juli 2009

Läste en intressant artikel på Dagens Industris hemsida om ungdomar och skulder. Här kommer ett litet utdrag som kanske lockar till vidare läsning.

"Kronofogdens senaste statistik visar att antalet skuldsatta 18-åringar ökade med 13,9 procent mellan 2007 och 2008. För gruppen 18-25 som helhet var ökningen omkring två procent."

 
Svenskarna och deras skulder
Onsdag, 22 Juli 2009

Jag sprang på lite statistik som visade hur mycket pengar svenskarna är skyldiga kronofogden. Och som med all annan liknande statistik är det skrämmande siffror. Det är nämligen så att skulderna i juni nådde en nivå på 62,2 miljader kronor totalt.

Självklart är det så att det rådande ekonomiska läget har påverkat att skulderna har ökat med 10 % jämfört med förra året. Men ändå det är bra mycket pengar vi talar om. Kanske är detta en larmsignal som man ska ta till sig innan man går ut och lånar pengar.

 
Akta dig för kronofogden
Lördag, 18 Juli 2009

Statistik från kronofogden visar att antalet personer som ansöker om skuldsanering har ökat detta halvåret med 8 %. Det är även så att antalet personer som har blivit godkända för sanering har ökat kraftigt då hela 2 000 personer har blivit det vilket motsvarar en ökning på 26 %.

Det är även så att antalet personer som är registrerade hos kronofogden har ökat detta året jämfört med förra året och nu ligger siffran på 361 000 personer.

 
Banker får låna med fast ränta
Onsdag, 15 Juli 2009

Riksbanken har varit lite snälla och beslutat sig för att erbjuda bankerna att låna från dem med fast ränta. Tiden som gäller för den fasta ränta är 12 månader. Denna nyhet borde innebära trevliga och positiva effekter för hushållen då kostnaderna för bankerna troligen kommer att gå ner något, vilket i förlängningen innebär billigare lån.

 
Andel rörlig bolån
Fredag, 10 Juli 2009

Statistiken visar att de flesta hushållen som skaffar nya bolån gör detta med en rörlig ränta. Det är 70,7 % som valde denna typen av ränta under maj. Detta gör att det enbart är 29,3 % som valde en bunden ränta. Detta enligt statistik från SCB.

 
Räntorna har gått ner
Tisdag, 07 Juli 2009

Räntorna på nyutlåning till hushållen som har en bindningstid på över fem år eller mindre än ett år har sjunkit i maj jämfört med april, enligt SCB finansmarknadstatistik.

För lånen som har en bindningstid på fem år eller mer låg räntan i snitt på 3,81 % i maj. Detta är 0,56 % lägre än månaden innan.

 
Fler lån senaste kvartalet
Fredag, 03 Juli 2009

Almi Företagspartner har gjort en undersökning där de kontaktat 150 bankkontorschefer och frågat dem hur utlåningen har varit det senaste kvartalet jämfört med första kvartalet 2009. På det hela får man ju säga att rapporten är positiv ur bankernas perspektiv om man jämför med tidigare på året. Sen är det ju fortfarande så att antalet lån är neråt jämfört med förra året, men siffrorna har iaf vänt uppåt.

 
Vi lånar mindre och sparar mer
Tisdag, 30 Juni 2009

Nu i dessa tider av ekonomiska oroligheter har hushållen i Sverige valt att spara mer pengar än vad vi gjorde tidigare. Det samlade finansiella sparandet för hushållen i landet under första kvartalet i år låg på 53 miljarder något som kan jämföras med 41 miljarder under samma tid förra året.

Hushållen lånar även mindre i år än förra året. Under första kvartalet ökade lånen med 32 miljarder kronor något som är klart mindre än de 45 miljarderna från förra året.

 
<< Första < Föregående 31 32 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL