Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Citibank slutar med lån till privatpersoner
Tisdag, 18 Augusti 2009

Citibank som har gjort reklam för att man ska skaffa dem som en extra bank slutar nu med att låna ut pengar till privatpersoner. Så om du sett reklamen och tyckt att de verkade intressanta kan du nu glömma att låna pengar där.

Istället har man valt att bara inrikta sig mot företag. "Det är en del av vår nya strategi där vi vill allokera resurserna till företagsbanken", säger bankens informationsdirektör Hampus Stenberg. "Det är vår kärnverksamhet", forsätter han.

 
Bra att låna
Fredag, 14 Augusti 2009

Vissa lån kan kritiseras för att de inte är så bra för låntagarens ekonomi. Men det gäng som själva tog över Gekås i Ullared kan knappast bli kritiserade för sitt lilla lån på cirka 560 miljoner. Hyfsad framgång har de haft om man uttrycker sig milt.

Läs hela artikeln om deras framgång

 
Kände du folk i Kaupthing?
Måndag, 10 Augusti 2009

Om du gjorde det så kanske du har fått låna pengar till något trevligt. Det verkar ju nämligen som ganska många som har rätt kontakter har fått låna till ett och annat som kanske känns lite tveksamt. Populärt har det tydligen varit att låna ut pengar till vänner som känner sig sugna på att köpa en lyxjakt. Kanske inte så överraskande att banken fick lite problem.

 
Svenskarna inte oroliga
Torsdag, 06 Augusti 2009

En undersökning visar på att invånarna i detta land inte är oroliga för att förlora jobbet. På frågan ifall du är orolig att någon i ditt hushåll ska förlora jobbet svarade bara 8 % att de är ganska oroliga och 3 % att de är mycket oroliga.

 
Europeiska banker gillar inte att låna ut
Söndag, 02 Augusti 2009

De åtgärderna som de europeiska bankerna och Centralbanken ECB har gjort för att få igång utlånandet verkar inte ha slagit igenom helt och hållet iaf. T ex så har ECB lånat ut närmare 2 000 miljarder kronor till bankerna för att utlåningen till hushåll och företag ska komma igång igen.

 
Blivit nekad lån?
Onsdag, 29 Juli 2009

Såg en liten rolig artikel om en nisse som blivit nekad att låna 400 000 av en bank. Snubben tog då helt enkelt ut mer än den dubbla summan i småsedlar från ett bankkonto han hade sedan tidigare. Ett bra sätt att hämnas på en bank om man frågar mig. Så om ni inte fått låna pengar samtidigt som ni har en stor summa liggande på kontot kan detta vara ett trevligt förslag. Läs hela artikeln

 
Lite mer om skulder
Söndag, 26 Juli 2009

Läste en intressant artikel på Dagens Industris hemsida om ungdomar och skulder. Här kommer ett litet utdrag som kanske lockar till vidare läsning.

"Kronofogdens senaste statistik visar att antalet skuldsatta 18-åringar ökade med 13,9 procent mellan 2007 och 2008. För gruppen 18-25 som helhet var ökningen omkring två procent."

 
Svenskarna och deras skulder
Onsdag, 22 Juli 2009

Jag sprang på lite statistik som visade hur mycket pengar svenskarna är skyldiga kronofogden. Och som med all annan liknande statistik är det skrämmande siffror. Det är nämligen så att skulderna i juni nådde en nivå på 62,2 miljader kronor totalt.

Självklart är det så att det rådande ekonomiska läget har påverkat att skulderna har ökat med 10 % jämfört med förra året. Men ändå det är bra mycket pengar vi talar om. Kanske är detta en larmsignal som man ska ta till sig innan man går ut och lånar pengar.

 
Akta dig för kronofogden
Lördag, 18 Juli 2009

Statistik från kronofogden visar att antalet personer som ansöker om skuldsanering har ökat detta halvåret med 8 %. Det är även så att antalet personer som har blivit godkända för sanering har ökat kraftigt då hela 2 000 personer har blivit det vilket motsvarar en ökning på 26 %.

Det är även så att antalet personer som är registrerade hos kronofogden har ökat detta året jämfört med förra året och nu ligger siffran på 361 000 personer.

 
Banker får låna med fast ränta
Onsdag, 15 Juli 2009

Riksbanken har varit lite snälla och beslutat sig för att erbjuda bankerna att låna från dem med fast ränta. Tiden som gäller för den fasta ränta är 12 månader. Denna nyhet borde innebära trevliga och positiva effekter för hushållen då kostnaderna för bankerna troligen kommer att gå ner något, vilket i förlängningen innebär billigare lån.

 
<< Första < Föregående 31 32 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL