Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

SEB o Nordea spår högre ränta
Onsdag, 02 September 2009

Tycker du att räntorna är låga och trevliga just nu finns det risk att detta inte kommer att fortsätta. Nordea och SEB tror nämligen bägge att reporäntan kommer att stiga mycket snabbare än vad Riksbanken tidigare har förutspått.

De tror att till slutet av nästa år så har reporäntan höjts från sin nuvarande nivå på 0,25 % till närmare 2 %. Räntan spås sen stiga till 3 procent under 2011.

 
Vin och skinka som säkerhet
Onsdag, 26 Augusti 2009

Såg en rolig artikel om vårt kära pastaland Italien. Där pratas det nu om att man ska kunna använda finare skinkor och viner som säkerhet för tagna lån. Tidigare har man haft en liknande lösning där ostar har satts som säkerhet för lån.

T ex har banken Credito Emiliano sedan länge haft hundratusentals parmesanostar i sina magasin som säkerhet. Det har då varit ostproducenter som har lämnat dem i säkerhet för lån tagna. Eftersom det finns ett klart värde i dem och de håller sig så har bankerna kunnat sälja dem ifall ostproducenten inte har klarat av sina betalningar.

 
Rörlig bolåneränta oftast bättre
Måndag, 24 Augusti 2009

SBAB har gjort en undersökning där de har jämfört rörlig och bunden bolåneränta. Undersökningen visar att det i de flesta fall blir billigare att satsa på en rörlig ränta. I undersökningen har man kollat på räntor med bindningstid på 5 år, 3 år och 3 månader (vilket är så kallad rörlig ränta) mellan 1997 och 2004.

Varje månad under perioden man undersökte var räntan för 3 månader lägre än den som var bunden på 5 år och skillnaden på genomsnittsräntan var 1,8 %. Detta kan låta ganska lite men om man har ett stort lån så är varje procent en märkbar skillnad i kostnader.

 
Citibank slutar med lån till privatpersoner
Tisdag, 18 Augusti 2009

Citibank som har gjort reklam för att man ska skaffa dem som en extra bank slutar nu med att låna ut pengar till privatpersoner. Så om du sett reklamen och tyckt att de verkade intressanta kan du nu glömma att låna pengar där.

Istället har man valt att bara inrikta sig mot företag. "Det är en del av vår nya strategi där vi vill allokera resurserna till företagsbanken", säger bankens informationsdirektör Hampus Stenberg. "Det är vår kärnverksamhet", forsätter han.

 
Bra att låna
Fredag, 14 Augusti 2009

Vissa lån kan kritiseras för att de inte är så bra för låntagarens ekonomi. Men det gäng som själva tog över Gekås i Ullared kan knappast bli kritiserade för sitt lilla lån på cirka 560 miljoner. Hyfsad framgång har de haft om man uttrycker sig milt.

Läs hela artikeln om deras framgång

 
Kände du folk i Kaupthing?
Måndag, 10 Augusti 2009

Om du gjorde det så kanske du har fått låna pengar till något trevligt. Det verkar ju nämligen som ganska många som har rätt kontakter har fått låna till ett och annat som kanske känns lite tveksamt. Populärt har det tydligen varit att låna ut pengar till vänner som känner sig sugna på att köpa en lyxjakt. Kanske inte så överraskande att banken fick lite problem.

 
Svenskarna inte oroliga
Torsdag, 06 Augusti 2009

En undersökning visar på att invånarna i detta land inte är oroliga för att förlora jobbet. På frågan ifall du är orolig att någon i ditt hushåll ska förlora jobbet svarade bara 8 % att de är ganska oroliga och 3 % att de är mycket oroliga.

 
Europeiska banker gillar inte att låna ut
Söndag, 02 Augusti 2009

De åtgärderna som de europeiska bankerna och Centralbanken ECB har gjort för att få igång utlånandet verkar inte ha slagit igenom helt och hållet iaf. T ex så har ECB lånat ut närmare 2 000 miljarder kronor till bankerna för att utlåningen till hushåll och företag ska komma igång igen.

 
Blivit nekad lån?
Onsdag, 29 Juli 2009

Såg en liten rolig artikel om en nisse som blivit nekad att låna 400 000 av en bank. Snubben tog då helt enkelt ut mer än den dubbla summan i småsedlar från ett bankkonto han hade sedan tidigare. Ett bra sätt att hämnas på en bank om man frågar mig. Så om ni inte fått låna pengar samtidigt som ni har en stor summa liggande på kontot kan detta vara ett trevligt förslag. Läs hela artikeln

 
Lite mer om skulder
Söndag, 26 Juli 2009

Läste en intressant artikel på Dagens Industris hemsida om ungdomar och skulder. Här kommer ett litet utdrag som kanske lockar till vidare läsning.

"Kronofogdens senaste statistik visar att antalet skuldsatta 18-åringar ökade med 13,9 procent mellan 2007 och 2008. För gruppen 18-25 som helhet var ökningen omkring två procent."

 
<< Första < Föregående 31 32 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL