Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Siffror för mikrolån 2009 del 2
Fredag, 05 Februari 2010

Här kommer del två i vår presentation av siffror som har med mikrolån och 2009 att göra. I det första inriktade vi oss på antal fall till Kronofogden under 2009.

Denna gång ska vi titta lite närmare på vilka det är som hamnar hos Kronofogden.

 
Siffror för mikrolån 2009 del 1
Onsdag, 03 Februari 2010

Så här under inledningen av året brukar det trilla in en massa siffror från föregående år. Och nu är det dags för oss att leverera några av dessa som gäller mikrolån under 2009.

2009 hamnade cirka 47 000 obetalda mikrolån hos Kronofogden. Detta är faktiskt en ökning med 30 % från 2008. Förhållandevis blir det även fler och fler äldre som inte betalar tillbaka sina lån i tid. Läs mer om vad vi tycker om detta.

 
Vi gillar fortfarande att låna
Söndag, 31 Januari 2010

Att låna pengar är för tillfället klart populärt om man säger så. Utlåningen har t ex ökat med 9,3 % i december 2009 om man jämför med december 2008. Detta enligt Riksbankens statistik.

 
Statliga SBAB föregår ej med gott exempel
Lördag, 16 Januari 2010

I media har det rapporterats de senaste dagarna om att de anställda på statliga SBAB får högre bonusar om de säljer stora lån. Vad kan man säga om detta då?

Jo slutledningen av detta är knappast positiv som väl ingen annan heller har kommit fram till. Men tydligen tänkte de på SBAB inte speciellt långt när de kom på denna underbara idé.

 
Ytterligare tankar om bolån och framtid
Fredag, 15 Januari 2010

Det första man kan konstatera är att det fortfarande är väldigt populärt att ta ett rörligt bolån. När ungefär 9 av 10 väljer rörligt kan man ju lugnt påstå att det är populärt.

 
Vad händer på sidan?
Måndag, 04 Januari 2010

Denna sajt går nu in i sitt andra levnadsår. Det första har varit ett bra år tycker iaf vi som jobbar med sidan. Förhoppningsvis har vi även kunnat hjälpa er som besöker sajten med information eller länkar som har varit till nytta.

Ser man lite fram mot 2010 är vår förhoppning att kunna få in ännu fler artiklar som fyller lite luckor som finns i information. Luckorna är inte många då vi har för närvarande ungefär 160 artiklar om lån. Utöver detta finns det en ordlista som innehåller mängder av ord och prisjämförelser från flertalet långivare.

 
Ett nytt år
Söndag, 03 Januari 2010

Det första vi här på Alltomlån vill göra är att önska våra besökare ett gott nytt år. Det nya året som förhoppningsvis ska föra väldigt trevliga saker med sig för oss alla.

Vad kommer då att hända under året är ju en fråga man kan ställa sig. Gissningsvis kommer t ex räntorna att gå upp om ett tag vilket kommer att medföra ändra villkor för ekonomi för många.

 
SMSlåneföretagen följer inte lagen
Måndag, 21 December 2009

Som vi tidigare har nämnt så redovisar oftast låneinstituten som erbjuder SMSlån priserna som avgifter. Detta är något som man inte riktigt får göra då avgifterna bara ska täcka just det som verkligen är kostnader som uppkommer i samband med lånet.

Istället ska de pengarna som låneföretaget vill tjäna på lånet redovisas som en ränta. För ett tag sedan fälldes ett av låneinstituten för just detta i marknadsdomstolen.

 
Ränta för studielån 2010
Tisdag, 15 December 2009

För oss alla med studielån är det ju intressant att veta vad regeringen har bestämt att räntan ska ligga på för 2010.

Det trevliga är att de har kommit fram till att en sänkning är bra, men då sänkningen bara är 0,1 % till 2,4% kommer det inte att göra några större skillnader.

 
Lite intressanta statistiska prylar
Torsdag, 03 December 2009

Varje månad presenteras det en uppsjö av statistik som gäller lån och liknande. En del av detta har vi här tidigare tagit upp. Denna månad tar vi därför och gör en liten snabb sammanställning av lite intressanta fakta som presenterats för förra månaden.

 
<< Första < Föregående 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL