Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Ska man eller ska man inte?
Onsdag, 17 Februari 2010

Lite då och då har vi här länkat till andra artiklar där det spekuleras om det är en bra idé att binda sina bolån eller ej. Alla sådana spekulationer grundas ju på vad som kommer att hända i framtiden plus ett hänsynstagande för hur den personliga ekonomin ser ut.

 
KO är på jakt
Onsdag, 17 Februari 2010

Här har vi tidigare flera gånger skrivit att utlånarna av mikrolån har fått skarp kritik för deras sätt att presentera räntor och avgifter. Snabbt kan man säga att avgifter enbart ska vara de avgifterna som utlånarna har direkt för lånet. Pengarna som de vill tjäna ska tas ut som ränta.

 
Man blir rädd för framtiden
Lördag, 13 Februari 2010

De låga räntenivåerna som vi har nu är ju självklart trevliga för den som vill ta ett lån. Det farliga med dessa räntorna är att folk lånar för mycket pengar.

Aftonbladet har t ex haft en omröstning på sin webbsida där det visade sig att cirka en fjärdedel av de som svarade inte skulle klara av en boränta som ligger över 4 %. Nu är detta självklart inte ett urval av personer som gör att det går att dra några slutsatser för hela befolkningen. Men siffrorna är ändå skrämmande.

 
Letar du låg ränta på bolån?
Söndag, 07 Februari 2010

Vem vill inte ha så låg ränta som möjligt på ett bolån?

Jag läste nyligen en artikel på DI.se som handlade om vilken bank som det gick att förhandla mest med. Och alla sådana artiklar brukar ju vara intressanta att läsa om man är intresserad av ämnet.

 
Siffror för mikrolån 2009 del 2
Fredag, 05 Februari 2010

Här kommer del två i vår presentation av siffror som har med mikrolån och 2009 att göra. I det första inriktade vi oss på antal fall till Kronofogden under 2009.

Denna gång ska vi titta lite närmare på vilka det är som hamnar hos Kronofogden.

 
Siffror för mikrolån 2009 del 1
Onsdag, 03 Februari 2010

Så här under inledningen av året brukar det trilla in en massa siffror från föregående år. Och nu är det dags för oss att leverera några av dessa som gäller mikrolån under 2009.

2009 hamnade cirka 47 000 obetalda mikrolån hos Kronofogden. Detta är faktiskt en ökning med 30 % från 2008. Förhållandevis blir det även fler och fler äldre som inte betalar tillbaka sina lån i tid. Läs mer om vad vi tycker om detta.

 
Vi gillar fortfarande att låna
Söndag, 31 Januari 2010

Att låna pengar är för tillfället klart populärt om man säger så. Utlåningen har t ex ökat med 9,3 % i december 2009 om man jämför med december 2008. Detta enligt Riksbankens statistik.

 
Statliga SBAB föregår ej med gott exempel
Lördag, 16 Januari 2010

I media har det rapporterats de senaste dagarna om att de anställda på statliga SBAB får högre bonusar om de säljer stora lån. Vad kan man säga om detta då?

Jo slutledningen av detta är knappast positiv som väl ingen annan heller har kommit fram till. Men tydligen tänkte de på SBAB inte speciellt långt när de kom på denna underbara idé.

 
Ytterligare tankar om bolån och framtid
Fredag, 15 Januari 2010

Det första man kan konstatera är att det fortfarande är väldigt populärt att ta ett rörligt bolån. När ungefär 9 av 10 väljer rörligt kan man ju lugnt påstå att det är populärt.

 
Vad händer på sidan?
Måndag, 04 Januari 2010

Denna sajt går nu in i sitt andra levnadsår. Det första har varit ett bra år tycker iaf vi som jobbar med sidan. Förhoppningsvis har vi även kunnat hjälpa er som besöker sajten med information eller länkar som har varit till nytta.

Ser man lite fram mot 2010 är vår förhoppning att kunna få in ännu fler artiklar som fyller lite luckor som finns i information. Luckorna är inte många då vi har för närvarande ungefär 160 artiklar om lån. Utöver detta finns det en ordlista som innehåller mängder av ord och prisjämförelser från flertalet långivare.

 
<< Första < Föregående 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg