Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Betalningsalternativ online
Måndag, 06 Maj 2019

Att det har gått fort med den digitala utvecklingen är det nog ingen som säger emot. Internet har utvecklats väldigt snabbt och tagit över en stor del av vår vardag. Att köpa varor och tjänster på nätet har också blivit en naturlig del av vår vardag och det finns idag fler nätbutiker än någonsin. Vi spenderar mer och mer pengar online och många fysiska butiker tappar kunder till e-handeln.

 
Vad kostar det i kronor att låna pengar?
Måndag, 15 April 2019

När det gäller lån pratar man väldigt ofta om ränta hit och ränta dit. Visst är det ett bra sätt att se skillnad i kostnad mellan två olika jämförbara lån men ibland kan det vara intressant att veta vad ett lån faktiskt kostar i exakta kronor.

 
Utländska långivare via mail???
Fredag, 01 Mars 2019

Tyvärr är detta ett ämne som vi behöver ta upp med jämna mellanrum. Vi får nämligen lite då och då frågor från våra besökare som rör detta ämne. Tyvärr har det ibland varit frågor från sådana som redan har blivit lurade.

Det behöver heller inte alltid handla om utländska långivare egentligen utan kan även vara andra som är ytterst tveksamma, även om det är klart vanligast med bluffar från utlandet.

 
Hur ska man finansiera sin handpenning vid bostadsköp?
Fredag, 21 December 2018

När man köper en bostad krävs det normalt att man lägger en handpenning som betalas in till säljaren efter att kontraktet har skrivits. Den ligger på 10 % av köpeskillingen. Detta som en säkerhet och för att man ämnar genomföra köpet. Men hur ska man finansiera detta?

 
Första höjningen av reporäntan till slut här
Torsdag, 20 December 2018

Nu har det slutligen hänt. Efter lång tid på samma låga minusränta har Riksbanken äntligen tagit beslutet att höja reporäntan till -0,25 procent. Alltså en höjning med 0,25 procentenheter. Detta är den första höjningen i vad som på sikt kommer bli kontinuerliga höjningar med sikte på en högre normal nivå.

 
Jämföra alltid lika viktigt för din plånbok
Fredag, 30 November 2018

Oavsett vad det är du vill göra eller köpa så är det i princip alltid en bra idé att jämföra olika alternativ först. När du jämför kan du se till att du får den bästa produkten eller tjänsten och till det bästa priset. Det är inte så värst svårt att jämföra och du får normalt ut väldigt mycket av det. Det är många gånger skillnaden mellan att vara en nöjd kund och en missnöjd kund.

 
Bynk erbjuder smidiga lån med teknik i fokus
Onsdag, 17 Oktober 2018

Bynk är en aktör i den så kallade fintechbranschen vars fokus är att erbjuda lån med all den funktion och service som människor kan tänkas vilja få ut från sin vanliga bank, men kanske sällan får i dagsläget.

 
Hej, kan jag få låna 200 000 kr?
Torsdag, 27 September 2018

Då och då får vi mail eller kommentarer från folk som vill låna pengar från oss. Som alltså tror att vi är en bank eller annan långivare och faktiskt lånar ut pengar. De flesta har nog koll på att vi inte lånar ut något utan bara har information, tips och guider inom lån och ekonomi men några få verkar ha tänkt lite fel. Men poängen är inte att nämna att vi inte lånar ut pengar, utan jag skulle vilja prata om problem med låneansökningar och långivarnas villkor.

 
Nya regler gör att långivare flyr från SMSlån och snabblån?
Måndag, 03 September 2018

Den 1 september kom nya regler i Konsumentkreditlagen som reglerar de dyraste lånen och dessa har inneburit en hel del bekymmer och förändringar för långivare som sysslade med SMSlån och snabblån. Många långivare verkar nu antingen ha bytt inriktning eller helt avbrutit sin verksamhet. Här går vi igenom reglerna och hur de påverkar.

 
Små SMSlån inte längre lika populära?
Torsdag, 23 Augusti 2018

För några år sedan blommade SMSlånemarknaden och det poppade upp många nya långivare. Idag tycker jag att trenden går mot färre långivare och att en del av de befintliga byter inriktning. Vi ska titta lite mer på hur det går för SMSlån idag.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL