Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Allt om lån utvecklas
Torsdag, 11 Mars 2010

En tid har vi här på Allt om lån koncentrerat oss på att få in flera artiklar på sajten för att täcka upp luckor som finns i utbudet (luckor som finns kvar men som blir mindre och mindre). Nu har vi den senaste tiden även jobbat med att förbättra andra delar av sajten.

 

 
Freedom Finance har börjat med billån
Lördag, 06 Mars 2010

Freedom Finance som du kan se lite överallt på denna sajt då de tidigare har erbjudit allt från mindre privatlån upp till stora bolån har numera även börjat med billån. Detta i sig kanske inte låter direkt spännande men det finns en sak som skiljer Freedom Finance från de andra långivarna som är klart intressant.

 
Redovisas ränta nu eller ej?
Torsdag, 04 Mars 2010

För någon vecka sedan skrev vi att Konsumentombudsmannen (KO) var på jakt efter mikro och smslåneföretagen. Detta då många av dem inte presenterade vad du får betala i ränta till dem utan att de enbart klumpade ihop allt till en summa som de kallade för avgift

 
Hur stort får bottenlånet vara?
Torsdag, 25 Februari 2010

För tillfället är det väldigt populärt att prata om bolån ur olika aspekter. Detta är väl inte direkt konstigt med tanke på att de till stora delar låg bakom att finanskrisen startade i USA och det är väl inte direkt många som är sugen på en liknande kris här.

 
Ska man eller ska man inte?
Onsdag, 17 Februari 2010

Lite då och då har vi här länkat till andra artiklar där det spekuleras om det är en bra idé att binda sina bolån eller ej. Alla sådana spekulationer grundas ju på vad som kommer att hända i framtiden plus ett hänsynstagande för hur den personliga ekonomin ser ut.

 
KO är på jakt
Onsdag, 17 Februari 2010

Här har vi tidigare flera gånger skrivit att utlånarna av mikrolån har fått skarp kritik för deras sätt att presentera räntor och avgifter. Snabbt kan man säga att avgifter enbart ska vara de avgifterna som utlånarna har direkt för lånet. Pengarna som de vill tjäna ska tas ut som ränta.

 
Man blir rädd för framtiden
Lördag, 13 Februari 2010

De låga räntenivåerna som vi har nu är ju självklart trevliga för den som vill ta ett lån. Det farliga med dessa räntorna är att folk lånar för mycket pengar.

Aftonbladet har t ex haft en omröstning på sin webbsida där det visade sig att cirka en fjärdedel av de som svarade inte skulle klara av en boränta som ligger över 4 %. Nu är detta självklart inte ett urval av personer som gör att det går att dra några slutsatser för hela befolkningen. Men siffrorna är ändå skrämmande.

 
Letar du låg ränta på bolån?
Söndag, 07 Februari 2010

Vem vill inte ha så låg ränta som möjligt på ett bolån?

Jag läste nyligen en artikel på DI.se som handlade om vilken bank som det gick att förhandla mest med. Och alla sådana artiklar brukar ju vara intressanta att läsa om man är intresserad av ämnet.

 
Siffror för mikrolån 2009 del 2
Fredag, 05 Februari 2010

Här kommer del två i vår presentation av siffror som har med mikrolån och 2009 att göra. I det första inriktade vi oss på antal fall till Kronofogden under 2009.

Denna gång ska vi titta lite närmare på vilka det är som hamnar hos Kronofogden.

 
Siffror för mikrolån 2009 del 1
Onsdag, 03 Februari 2010

Så här under inledningen av året brukar det trilla in en massa siffror från föregående år. Och nu är det dags för oss att leverera några av dessa som gäller mikrolån under 2009.

2009 hamnade cirka 47 000 obetalda mikrolån hos Kronofogden. Detta är faktiskt en ökning med 30 % från 2008. Förhållandevis blir det även fler och fler äldre som inte betalar tillbaka sina lån i tid. Läs mer om vad vi tycker om detta.

 
<< Första < Föregående 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL