Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Länktips om bankernas bolånskalkylatorer
Fredag, 23 April 2010

Jag hittade en trevlig artikel på DI.se som innehåller intressant information om hur bankernas kalkylator för bolån fungerar. Det tas t ex där upp saker som de inte räknar på vilka egentligen är av intresse.

 
Riksbanken låter reporäntan ligga kvar
Tisdag, 20 April 2010

För alla som gillar låga räntor kom Riksbankens meddelande idag om att man behåller reporäntan på 0,25 % som en trevlig nyhet. Räntan kommer nu att ligga kvar på denna nivå iaf till sommaren.

 
Veckans lärdomar
Fredag, 09 April 2010

Som vanligt följde jag lyxfällan även denna vecka. Och med tanke på att jag är med och driver en sådan här sajt så försöker man ju även dra lite intressanta slutsatser av det hela utöver att bara mysa framför tvn.

 
Räntan avdragsgill
Onsdag, 07 April 2010

Numera har låneföretagen blivit tvingade att ändra om hur de visar sina kostnader så att det de vill ta ut i vinst ska redovisas som ränta. Detta har även fört med sig lite andra grejer och en av sakerna är definitivt positivt för låntagarna.

 
Luckyloan anmäls av Konsumentverket
Måndag, 29 Mars 2010

Det kan vara tufft bedriva utlåning av mikrolån. Nu har nämligen Konsumentverket anmält HTO Finansiering som är det företag som lånar ut pengar på nätet genom sajten Luckyloan. De tycker att räntorna som de tar ut är ocker.

 
Lärdomar från Lyxfällan
Fredag, 26 Mars 2010

Tittade som vanligt på Lyxfällan denna vecka. Känns nästan som ett måste att titta på detta klart intressanta program om man driver en webbsida av detta slag. Varje vecka får man ju normalt se något nytt som man kan dra lärdomar av.

Och denna vecka var ju inte något undantag utan nu fick man lära sig vad man t ex kunde låna pengar av CSN för och att det inte behöver vara hopplöst hur än situationen ser ut.

 
Mobilen är visst farlig också
Onsdag, 24 Mars 2010

Ständigt pratas det i media om att mikrolån är jättefarligt och att tar man sådana så är det nästan helt säkert att man kommer att få väldigt stora skulder. Denna skräckbild stämmer ju inte riktigt med verkligheten men det är vad media vill få oss att tro verkar det som. Speciellt gäller detta då för ungdomar.

Hittade nu lite spännande siffror som faktiskt visar att SMSlån inte är den största boven när det gäller att skuldsätta unga människor.

 
Kostar det att ansöka?
Måndag, 22 Mars 2010

Jag tog för ett litet tag upp hur viktigt det är att kolla upp kostnaderna hos en långivare innan ansöker om ett lån. Då pratade jag enbart om att det är viktig att kolla upp totalkostnaderna innan du lånar. Detta stämmer ju självklart men nu kom jag på att jag glömde bort en till sak som man bör ha koll på innan en ansökan skickas in.

 
Håll koll på ekonomin
Söndag, 21 Mars 2010

Tittade nu några dagar senare på veckans avsnitt av Lyxfällan. Detta är enligt mig ett mycket intressant program som tar upp många tänkvärda saker och inte bara för dem som redan nu har dålig ekonomi.

Ser du på programmet inte bara med "nöjesögonen" utan även tänker till lite när du tittar kan man snappa upp många bra tips oavsett om ekonomin är bra eller dålig för tillfället.

 
Lista på oseriösa långivare
Tisdag, 16 Mars 2010

När jag besökte en blogg om SMSlån så hittade jag en lista på långivare som inte kan räknas som seriösa. Denna lista har jag inte sammanställt alls och därför kan jag inte säga helt och hållet att den är rätt. Men jag tyckte ändå att den var tillräckligt intressant för att posta här på vår blogg också

 
<< Första < Föregående 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL