Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

SBAB funderar över taket
Måndag, 30 Augusti 2010

Från och med oktober börjar ju det nya bolånetaket på 85 % att gälla. Tanken med detta är ju att folk verkligen bara ska låna om de har en ekonomi som klarar av betalningarna.

Nu finns det tecken på att bolåneinstituten kommer att kringgå detta då de kommer att erbjuda kunderna större blancolån istället för att det hela ska gå ihop sig. ”Vi ser naturligtvis över möjligheten att kunna göra kompletterande lösningar för de kunder som har andra behov som sträcker sig över 85 procent", säger t ex SBAB:s kommunikationschef Lena Hedlund.

 
Konsumentverkets granskning
Tisdag, 24 Augusti 2010

Tidigare på året har Konsumentverket granskat 29 SMSlåneföretag. 29 som nästan är alla som finns för tillfället här i landet. Denna granskning gjordes som vi tidigare skrivit om pga att företagen erbjöd räntefria lån till en engångsavgift. Detta är något som strider mot reglerna som säger att all vinst måste tas ut i form av ränta. Avgifterna som låneföretagen tog ut får bara täcka deras direkta kostnader för ett lån. Alltså skulle de tidigare inte ha tjänat några pengar men haft väldigt höga omkostnader.

 
Är det sommar eller?
Torsdag, 05 Augusti 2010

Svaret på den frågan är trevligt nog fortfarande ja. Dock innebär det som ni kanske märkt att vi här på sidan har varit lite mindre aktiva än vanligt. Därför har det kommit in lite färre blogginlägg än vanligt och det kanske är så att vi inte svarat lika snabbt på mail. Det är ju trevligt med lite semester.

 
Bolånetaket
Tisdag, 13 Juli 2010

Nu har det blivit klart att Finansinspektionen beslutar om ett bolånetak på 85 %. Detta var ju inte direkt något överraskande beslut utan alla hade förväntat sig efter förvarningen tidigare.

Tidigare låg detta tak på 90 % och det betyder att man numera behöver ordna ytterligare 5 %. Antingen måste man då ha mer kontanter sparade eller så måste man ta mer i topplån för att få ihop pengarna som krävs.

 
Vad innebär höjningen av reporäntan?
Måndag, 05 Juli 2010

Vi har tidigare här tagit upp vad följderna blir när Riksbanken höjer reporäntan som de nu gör. Nu valde de en höjning på 0,25 % till 0,50 %. Lite snabbt kan man säga att det betyder att alla lån som är rörliga eller nya lån kommer att gå upp med 0,25 %.

 
Det finns annat på sommaren att göra
Måndag, 28 Juni 2010

Det finns visst annat att göra än att låna pengar nu på sommaren. Detta kan man klart märka när man tittar på antalet besökare vi har på sidan. För det är så att vi har bra mycket färre besökare nu under sommarmånaderna.

 
Tveksam tjänst
Onsdag, 23 Juni 2010

Driver man en sajt som Alltomlån.com är det ganska naturligt att man även följer bloggar inom detta område. Och i just en sådan hittade jag en mycket intressant artikel som varnade om en tvivelaktig tjänst.

 
Skärpta regler för kreditprövning
Fredag, 11 Juni 2010

Nu har regeringen beslutat sig för att införa hårdare regler när det gäller kreditprövning vid ansökningar för mikrolån. Tidigare har det inte funnits något tvång på detta vilket det då kommer att göra från och med början av nästa år.

 
Låna till semester
Fredag, 04 Juni 2010

DI.se har en intressant artikel för dig som funderar på att låna pengar till den stundande semestern. Här ska jag lista några av tipsen lite snabbt.

 
Låneförmedlare
Onsdag, 02 Juni 2010

Här på Alltomlån.com kan du hitta länkar till Lendo och Freedom Finance. Detta är två företag som jobbar med att förmedla lån. Detta innebär att de själva inte lånar ut pengar utan de hjälper dig som kund att hitta det bästa lånet.

 
<< Första < Föregående 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL