Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Tankar om sajten
Fredag, 24 September 2010

Vi har tidigare efterlyst förslag på saker som saknas på denna sajt och allmänna synpunkter från ni som besöker oss. Vi har även fått in en del grejer från er som besöker oss. Av dessa förslag har lagt till några av sakerna på sidan.

 
Härliga bovar
Söndag, 19 September 2010

Ibland kan man inte bli annat än imponerad av de kriminella som det finns i världen. Jag läste nämligen en rolig nyhet som hade med en minst sagt misslyckad rånare och ett banklån att göra.

 
Vår sida växer
Fredag, 17 September 2010

Alltomlån.com blir inte mindre direkt med tiden. Sidan är nu strax över två år gammal och vi har under denna tid lagt nästan 500 artiklar på sidan. Av dessa är närmare 200 vanliga artiklar som ger information om de olika aspekterna av lån.

 
Amortera eller spara
Måndag, 13 September 2010

Detta är en mycket intressant fråga som man verkligen bör ställa sig. Svaret är tyvärr inte jätteenkelt enligt mig utan det är många olika faktorer som man måste ta hänsyn till.

 
Loanland lägger ner
Fredag, 10 September 2010

Låneförmedlaren Loanland har beslutat sig för att börja lägga ner verksamheten. Detta för att det helt enkelt inte har varit lönsamt att driva verksamheten.

 
Låna trots skulder hos Kronofogden
Måndag, 06 September 2010

Till denna sajt får vi ofta frågor om man kan låna pengar om man har skulder hos Kronofogden eller ej. Tyvärr är detta något som ofta är svårt att få då de allra flesta långivare har som regel att de inte lånar ut pengar till personer som har skulder hos Kronofogden. Detta gäller ofta även för de långivarna som annars erbjuder lån till personer som har betalningsanmärkningar.

Anledningarna som långivarna har till att icke godkänna dessa ansökningar är tämligen ointressanta utan det räcker med att konstatera att så är fallet.

 
Minskning av obetalda SMSlån
Lördag, 04 September 2010

Det är inte ofta det kommer positiva nyheter om SMSlån eller andra mikrolån i media. Men nu har faktiskt lite bra statistik presenterats. Det är nämligen så att antalet obetalda SMSlån som föranledde att långivarna ansökte om betalningsföreläggande hos Kronofogden har minskat kraftigt.

 
Riksbanken höjer lite till
Fredag, 03 September 2010

Som alla förväntat sig så har Riksbanken valt att höja reporäntan med ytterligare 0,25 %. Nu kommer den att ligga på 0,75 %. Detta är helt enligt den planen de lagt upp för reporäntan under de närmaste åren.

 
SBAB funderar över taket
Måndag, 30 Augusti 2010

Från och med oktober börjar ju det nya bolånetaket på 85 % att gälla. Tanken med detta är ju att folk verkligen bara ska låna om de har en ekonomi som klarar av betalningarna.

Nu finns det tecken på att bolåneinstituten kommer att kringgå detta då de kommer att erbjuda kunderna större blancolån istället för att det hela ska gå ihop sig. ”Vi ser naturligtvis över möjligheten att kunna göra kompletterande lösningar för de kunder som har andra behov som sträcker sig över 85 procent", säger t ex SBAB:s kommunikationschef Lena Hedlund.

 
Konsumentverkets granskning
Tisdag, 24 Augusti 2010

Tidigare på året har Konsumentverket granskat 29 SMSlåneföretag. 29 som nästan är alla som finns för tillfället här i landet. Denna granskning gjordes som vi tidigare skrivit om pga att företagen erbjöd räntefria lån till en engångsavgift. Detta är något som strider mot reglerna som säger att all vinst måste tas ut i form av ränta. Avgifterna som låneföretagen tog ut får bara täcka deras direkta kostnader för ett lån. Alltså skulle de tidigare inte ha tjänat några pengar men haft väldigt höga omkostnader.

 
<< Första < Föregående 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL