Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Ny höjning av reporäntan
Onsdag, 16 Februari 2011

Nu höj reporäntan igen så som alla hade förväntat sig. Denna gången är höjningen 0,25 %. Detta innebär att räntan för närvarande ligger på 1,50 %.

 
Lån trots Kronofogden
Måndag, 07 Februari 2011

Att få låna trots problem hos Kronofogden behöver absolut inte vara omöjligt. Det hela handlar till stor del om hur problemen ser ut. Det är även en fråga om hur man definierar att vara hos Kronofogden. Vi ska här titta lite närmare på detta.

 
Bolånetaket har haft effekt
Måndag, 31 Januari 2011

En kategori av person som borde ha ganska bra koll på ifall bolånetaket har haft någon effekt är mäklarna. Dessa är ju lite lagom inblandade i handeln med hus. Nästan 60 % av dessa har i en undersökning nu sagt att taket har haft en påverkan.

 
Färre hamnar hos Kronofogden pga mikrolån
Tisdag, 25 Januari 2011

Här kommer det lite trevlig statistik för oss som har lite koll på det där med mikrolån. Det är nämligen så att det under 2010 var betydligt färre som hamnade hos Kronofogden med obetalda mikrolån.

 
Är mikrolån av ondo?
Måndag, 17 Januari 2011

Jag läste idag en ganska intressant artikel om det alltid heta ämnet mikrolån. Denna artikel var skriver av Easycredit vilket man klart ska veta. Det är ju tämligen klart att de är intresserade av att denna typ av lån som de själv sysslar med ska få så bra publicitet som möjligt.

 
Rörlig ränta inte lika populärt 2010
Tisdag, 11 Januari 2011

I olika inlägg här under året har jag framfört att det blivit mindre vanligt med rörlig ränta. Jag har även flera gånger pratat om att det nog kan vara idé att fundera på att binda bolånen.

 
Statistik för SMSlån
Torsdag, 06 Januari 2011

SMSlån är alltid ett populärt ämne att diskutera. Många har väldigt bestämda åsikter rörande denna fråga. Vi har här t ex på Alltomlån många som besöker våra sidor med information om just denna typ av lån. Det är därför lite intressant att titta på de siffrorna som SMS Pengar Norden AB har valt att offentliggöra.

 
Förfrågningar sparas numera bara ett år
Tisdag, 04 Januari 2011

Att ha för många förfrågningar har inte varit ett helt ovanligt problem för många som vill låna pengar. Långivarna har sett detta som ett tecken på svaghet hos den som vill låna pengar och därmed nekat ansökningar. Nu har trevligt nog en förändring i kreditupplysningslagen börjat gälla som hjälper till med detta problem.

 
Gott nytt år
Måndag, 03 Januari 2011

Ytterligare ett år har passerat. Är helt otroligt vad tiden går snabbt. Det vi här från Alltomlån.com vill göra är att önska alla ett Gott nytt år.

 
Okunskap om det egna bolånet
Torsdag, 30 December 2010

Att många har bolån är ju ett ganska välkänt faktum. Att detta ofta även är ett väldigt stort lån är ju också ganska klart då husen vi bor i inte direkt är billiga att köpa. Med tanke på detta är det ju logiskt att tro att alla har bra koll på sina bolån. Men tyvärr är det inte riktigt så.

 
<< Första < Föregående 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL