Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Intressant artikel om bolån
Lördag, 21 Maj 2011

Jag läste en intressant artikel om bankernas sätt att räkna på ifall en kund har en tillräckligt stark ekonomi för att få ta ett bolån eller ej.

 
Billig matvecka
Måndag, 02 Maj 2011

På vår systersajt Ekonomi-portalen gjorde vi förra veckan en serie blogginlägg som handlade om hur man kan äta billigt en vecka. Även om maten här var billig så var det fortfarande bra mat som åts. Alltså inte bara en massa nudlar eller liknande hela veckan.

 
Reporäntan upp 0,25 %
Fredag, 22 April 2011

Föga överraskande har Riksbanken valt att höja reporäntan med ytterligare 0,25 %. För dig som följer denna blogg är det ju inte någon direkt överraskning då vi har skrivit om ökningarna nu under ett bra tag.

 
Lyxfällan - "Vi vet inte vad vi ska göra"
Fredag, 15 April 2011

Tittade på förra veckans avsnitt av Lyxfällan idag och blev lite skrämd när personerna inte sa att de visste vad de skulle göra för att komma ur krisen. Att man inte i detalj vet hur man ska agera är helt okej enligt mig men att man inte har någon kolla alls känns inte bra alls.

 
Lång väntan på ekonomisk rådgivning
Torsdag, 14 April 2011

Att vara i så stora ekonomiska problem att man behöver få hjälp i form av skuldsanering är absolut inte bra. Nu har Konsumentverket gjort en undersökning som visar att många av kommunerna i landet är väldigt dåliga på att hjälpa de som är skuldsatta med rådgivning snabbt. Något som ökar risken att man måste ta hjälp av skuldsanering.

 
EU föreslår skärpningar av bolånereglerna
Tisdag, 05 April 2011

EU-kommissionen har lagt ett förslag om att dels skärpa reglerna för bolån men även vill de har ett mer likvärdigt system inom hela unionen.

 
Kan man låna med anmärkning, utan jobb osv?
Torsdag, 24 Mars 2011

Vi får lite då och då mail hit till sidan från personer med anmärkningar eller som inte har något jobb som säger att vi lurar dem då vi säger att man får låna pengar om man är i en sådan situation.

 
Belåning av bostad för renovering och konsumtion
Tisdag, 22 Mars 2011

SEB har undersökt med hjälp av Demoskop hur många som belånar sin bostad för att finansiera renoveringar eller konsumtion. Demoskop fråga 1 000 personer om deras vanor. Av dessa hade 518 bolån. Här kan du läsa vad de kom fram till.

 
Binda räntan eller ej. Den ständiga frågan
Tisdag, 08 Mars 2011

Det är ett genomgående tema här i bloggen att jag tar upp det där med att binda sina bolån eller ej. Denna gången tänker jag dela med mig av några citat från folk som jobbar med detta.

 
Har vi en bostadsbubbla?
Måndag, 28 Februari 2011

Det kommer som vanligt numera rapporter om att vi har en bostadsbubbla i detta land. Dessa säger att när räntorna går upp kommer folk att få svårt att klara av sina betalningar på husen.

 
<< Första < Föregående 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL