Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Fem tips när du lånar till bilen
Måndag, 23 December 2019

Köp av bil är lite av en blandad upplevelse. Det är å ena sidan alltid riktigt roligt och härligt att få en ny bil, men samtidigt är det också en fråga om ganska mycket pengar och vanligen ett billån av något slag för att finansiera köpet. Jag tänkte här komma med lite bra tips på hur du kan göra din upplevelse lite bättre när du lånar till bilen.

 
En tredjedel av alla nya bolån är lån på befintlig bostad
Måndag, 09 December 2019

En rapport från Finansinspektionen säger att ungefär en tredjedel av alla nya bolån som tas är lån på befintlig bostad, där man har haft utrymme att belåna ytterligare. Sådana lån kallas för tilläggslån. Det är alltså riktigt många lån av den här typen, där pengarna alltså inte alls behöver gå till bostaden.

 
Kan man spara pengar på att låna?
Onsdag, 27 November 2019

Lån brukar faktiskt ganska ofta uppfattas som en mindre bra grej, som bara kostar pengar. Och i grunden är detta givetvis också korrekt. Det är bättre att inte ha ett lån eftersom det innebär en mindre risk för din ekonomi samt att det kostar pengar att låna och det är bättre att slippa betala ut pengar. Men ett lån är inte nödvändigtvis dåligt och ibland är ett lån ett riktigt bra alternativ.

 
Jula in i lånbranschen via Wästgöta Finans
Måndag, 04 November 2019

Jula är som bekant varuhus med brett sortiment för alla hemmafixare etc. Det är ett familjeföretag som i år firar 40 år och de har gått från att sälja en enda produkt (en vedkap) till en stor mängd varuhus runt om i Sverige och även en del i andra länder. Nu har koncernen också gett sig in i lånbranschen genom Wästgöta finans, som erbjuder privatlån.

 
Så känner du igen en blufflångivare
Tisdag, 15 Oktober 2019

Vi har tidigare skrivit om bluff-långivare och hur de lurar vanliga (ofta desperata) människor på pengar. Tyvärr är det alltid ett aktuellt ämne och jag tänkte fräscha upp allas minne lite genom att återigen påminna om vilka kännetecken som finns att en långivare inte är seriös och att man bör akta sig för dem.

 
Lite information om nya bankskatten
Onsdag, 04 September 2019

Något som nyligen fått mycket plats i finansnyheterna är förslaget på en ny bankskatt. Regeringen ska ge mer pengar till försvaret (20 miljarder över fyra år) och en del av dem vill man finansiera med hjälp av denna nya bankskatt.

 
Bankernas räntehöjning en hemlig försämring för din ränterabatt
Torsdag, 25 Juli 2019

Idag ligger räntan riktigt lågt och det ser ut att bli detsamma i många år framöver. I vintras höjdes dock boräntorna efter Riksbankens första räntehöjning på länge. Då hände också något med snitträntorna och ränterabatten, som är värt att notera. Du kanske inte har en så bra deal på ditt bolån som du en gång hade. Läs vidare för att få mer info.

 
Fed:s räntebesked gör det svårt för Riksbanken att höja räntan
Torsdag, 20 Juni 2019

Riksbanken har en långsiktig plan om att höja reporäntan lite i taget varje år tills den nått en bit in på plus. Målet är att 2021 ligga på +0,5 procent ränta. Dock kan deras planer grusas av andra centralbanker som istället sänker räntan i väntan på sämre tider.

 
Att låna pengar till investering
Onsdag, 29 Maj 2019

Investering - “Satsning av ekonomiskt värde med grundad förhoppning om framtida avkastning” enligt ordboken. Det som inte står där är att en investering nästan alltid innebär en risk, att man kan förlora en del av eller till och med hela det investerade beloppet. Trots risken är många villiga att investera just för att de har chansen att få avkastning, alltså att tjäna pengar.

 
Bankens förtroende viktigt för kunderna
Måndag, 27 Maj 2019

Något som vi har märkt de senaste åren är att det är väldigt viktigt för kunderna att ha förtroende för sin bank. Nordea har haft en del sådana problem i och med sin flytt av huvudkontor från Sverige och Swedbank har nu också upplevt svårigheter pga penningtvättshärvan.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL