Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Hur bra är det att skjuta upp skatterna i företaget i Coronatider?
Måndag, 06 April 2020

Senaste veckorna har flera olika krispaket presenterats för landets företag. Utöver korttidspermittering med hjälp från staten och lägre arbetsgivaravgifter / egenavgifter så har det mesta handlat om att man kan få anstånd med skatt, moms och pengar som ska in till staten.

 
Kommer antal lån att öka framöver?
Fredag, 13 Mars 2020

Med tanke på oron för COVID-19 och börsras så kan man fråga sig lite vad som kommer hända med lån den närmaste tiden. Det finns saker som kan göra att de minskar och andra som kan göra att de ökar, så lånmarknaden är kanske lika osäker som allt annat idag. Men vi kan ändå spekulera.

 
Direkto har nytt bättre räntespann - men är det verkligen bättre?
Onsdag, 19 Februari 2020

Ganska nyligen ändrade låneförmedlaren Direkto så att deras räntespann blev 2,95 - 19,90 procent istället för 2,95 - 29,90 procent. Vid en snabb koll så har de alltså sänkt sin högsta ränta med 10 procentenheter, vilket är bra. Men tittar man lite mer noga så är upplägget mer tveksamt.

 
Ta ut din lön i förskott - ny typ av lån
Fredag, 31 Januari 2020

En ny nisch på lånemarknaden är på väg att bli mer populär i Europa och är även på väg in i Sverige. Det är möjligheten att ta ut sin lön i förskott från arbetsgivaren. Tanken är att du helt enkelt kan välja att plocka ut din lön tidigare än normalt, när behovet uppstår. Det är inte arbetsgivarna själva som står för detta utan det är utomstående finansbolag som tar hand om det praktiska.

 
Fem tips när du lånar till bilen
Måndag, 23 December 2019

Köp av bil är lite av en blandad upplevelse. Det är å ena sidan alltid riktigt roligt och härligt att få en ny bil, men samtidigt är det också en fråga om ganska mycket pengar och vanligen ett billån av något slag för att finansiera köpet. Jag tänkte här komma med lite bra tips på hur du kan göra din upplevelse lite bättre när du lånar till bilen.

 
En tredjedel av alla nya bolån är lån på befintlig bostad
Måndag, 09 December 2019

En rapport från Finansinspektionen säger att ungefär en tredjedel av alla nya bolån som tas är lån på befintlig bostad, där man har haft utrymme att belåna ytterligare. Sådana lån kallas för tilläggslån. Det är alltså riktigt många lån av den här typen, där pengarna alltså inte alls behöver gå till bostaden.

 
Kan man spara pengar på att låna?
Onsdag, 27 November 2019

Lån brukar faktiskt ganska ofta uppfattas som en mindre bra grej, som bara kostar pengar. Och i grunden är detta givetvis också korrekt. Det är bättre att inte ha ett lån eftersom det innebär en mindre risk för din ekonomi samt att det kostar pengar att låna och det är bättre att slippa betala ut pengar. Men ett lån är inte nödvändigtvis dåligt och ibland är ett lån ett riktigt bra alternativ.

 
Jula in i lånbranschen via Wästgöta Finans
Måndag, 04 November 2019

Jula är som bekant varuhus med brett sortiment för alla hemmafixare etc. Det är ett familjeföretag som i år firar 40 år och de har gått från att sälja en enda produkt (en vedkap) till en stor mängd varuhus runt om i Sverige och även en del i andra länder. Nu har koncernen också gett sig in i lånbranschen genom Wästgöta finans, som erbjuder privatlån.

 
Så känner du igen en blufflångivare
Tisdag, 15 Oktober 2019

Vi har tidigare skrivit om bluff-långivare och hur de lurar vanliga (ofta desperata) människor på pengar. Tyvärr är det alltid ett aktuellt ämne och jag tänkte fräscha upp allas minne lite genom att återigen påminna om vilka kännetecken som finns att en långivare inte är seriös och att man bör akta sig för dem.

 
Lite information om nya bankskatten
Onsdag, 04 September 2019

Något som nyligen fått mycket plats i finansnyheterna är förslaget på en ny bankskatt. Regeringen ska ge mer pengar till försvaret (20 miljarder över fyra år) och en del av dem vill man finansiera med hjälp av denna nya bankskatt.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg