Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Pruta på bolån
Tisdag, 21 Augusti 2012

När man tittar runt och jämför de olika långivarnas räntor för bolån så ser man att de ofta är ganska lika. Därför kan man tro att det  inte spelar så stor roll hos vilken långivare som man väljer att låna pengarna.  Men det är inte så att räntan som står angiven på bankernas hemsidor eller  sajter som denna är den slutliga räntan. Vi och alla andra presenterar bara  långivarnas listräntor vilken det sedan går att förhandla ifrån.

 
Intressant vad dålig ekonomi länder kan ha
Onsdag, 15 Augusti 2012

Grekland har som vi alla vet en ekonomi som är rent usel och det är ju av denna anledning som de behöver hjälp. Men jag hade innan egentligen ingen koll på exakt hur illa de har behandlat sin ekonomi.

 
Swedbanks förslag för lag om amortering
Söndag, 12 Augusti 2012

För ett litet tag sedan skickade Swedbank ett brev till Finansinspektionen där de önskade att man skulle införa en lag om amortering av bolån. Detta då bankerna själva tydligen inte klarar av att efterliva en bra amorteringstakt bland sina kunder.

 
Länktips - Per Pennings amorteringskalkylator
Tisdag, 24 Juli 2012

Ofta kan det kännas som ett väldigt högt berg att klättra när man ska amortera på sina bolån. Man betalar och betalar men det gör knappt någon skillnad. Men på lite perspektiv stämmer detta inte alls. Här kommer därför ett bra länktips som kan ge dig inspiration.

 
Vad kostar det för bankerna att låna ut pengar?
Måndag, 23 Juli 2012

Ofta pratas det i media om att bankerna tjänar mycket pengar på att låna ut pengar i form av bolån. Detta då deras marginaler är för höga enligt många.

 
Aftonbladet gör totalt bort sig igen
Tisdag, 17 Juli 2012

Jag har en historia av att klaga på kvällstidningarna när de skriver artiklar som är allt annat än bra. Och nu har det definitivt hänt igen att Aftonbladet har gått ut med något stort som verkligen inte är detta. Rubriken som de hade på sin förstasida idag under några timmar var "Chockräntan som banken kräver".

 
Det har blivit vanligare med seniorlån
Tisdag, 19 Juni 2012

De äldre i landet har ofta stora förmögenheter i sina bostäder som inte används till något speciellt. Statistik säger att nästan var tredje person över 55 år äger sin bostad och inte har några lån.

 
Var kan vi söka mikrolån i framtiden?
Söndag, 10 Juni 2012

För några dagar sedan snackades det en del i media om att det gick att söka mikrolån hos vissa spelombud. Detta kritiserades ju självklart i media där man t ex pratade om att de som redan tidigare var spelberoende kunde få ännu större problem.

 
Långt ifrån alla jämför räntor på bolån
Söndag, 27 Maj 2012

Här på sajten talar vi ofta om att det är viktigt att jämföra räntorna på bolån innan man ansöker om ett lån. Dock är det verkligen långt ifrån alla som gör detta.

 
Billigare bolån? Börja då jobba på banken
Söndag, 13 Maj 2012

Har du stora bolån och önskar att räntan på dessa skulle gå ner? Isf kan det vara dags att sadla om och börja jobba hos en bank.

 
<< Första < Föregående 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg