Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Riksbanken vill ha kvar bolånetaket
Tisdag, 23 Oktober 2012

När beslutet togs för cirka två år sedan var det inte alls populärt bland många att man skulle införa ett bolånetak på 85 %. Riksbanken har nu kommit fram till att de vill ha kvar detta tak.

 
Visst inte så lönsamt med mikrolån
Fredag, 05 Oktober 2012

Ofta när det talas om mikrolån så brukar det låta som att aktörerna bakom företagen som lånar ut är riktigt skumma personer som bara tjänar en massa pengar. Detta visar sig visst inte riktigt stämma.

 
När passar det att använda effektiv ränta?
Onsdag, 26 September 2012

Effektiv ränta kan vara ett mycket bra sätt att ta reda på vilken långivare som det är billigast att låna ifrån. Men är det verkligen så att det alltid passar att jämföra effektiv ränta? Här ska jag iaf säga vad jag tycker om ämnet.

 
Det är inte enkelt att undvika en finanskris
Onsdag, 19 September 2012

Jag läste ett intressant blogginlägg från Carolina Neurath som tog upp att en låg ränta kan leda till en finanskris.

 
Ibland blir man bara trött på media när det gäller mikrolån
Söndag, 16 September 2012

Jag vet att jag har varit inne på detta ämne tidigare vid ett flertal tillfällen men jag tycker det är skrämmande hur media skriver om mikrolån.

 
Dags att driva in gammal skuld
Tisdag, 11 September 2012

Säg att du driver ett land som har en otroligt dålig ekonomin. Vad kan du då göra för att få in lite mer pengar? Grekerna har nu iaf en bra idé.

 
Lägre reporänta nu igen
Lördag, 08 September 2012

Riksbanken har beslutat att sänka reporäntan ytterligare en gång och har nu lagt den på 1,25 %. Detta är en sänkning på 0,25 %.

 
Bolån utan säkerhet
Måndag, 03 September 2012

Vi som driver denna sajten följer ganska noga vad folk söker på när det gäller lån. Och ett intressant sökord som då dyker upp är bolån utan säkerhet. Nu ska sägas att det inte är speciellt många som söker på detta varje månad men iaf.

 
Vi har lagt in texter om ca 10 långivare till
Torsdag, 30 Augusti 2012

För ett litet tag sedan bytte vi system för vår presentation av räntor och andra kostnader från långivarna. Då la vi även till ett antal nya långivare. Exempelvis la vi då till alla de stora bankerna som tidigare av olika anledningar inte hade varit med.

 
Billigt SMSlån finns det?
Måndag, 27 Augusti 2012

Finns det egentligen något som man kan kalla för ett billigt SMSlån? Ska man tro media i detta land så är ett SMSlån per definition  förkastligt. Det verkar enligt dem alltid vara bättre med de mer klassiska  privatlånen. Dock är frågan inte alls så enkel utan det är mycket som påverkar  det hela och det ska jag titta lite närmare på här.

 
<< Första < Föregående 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg