Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Otroligt dålig undersökning av Länsförsäkringar om priset på SMSlån
Måndag, 14 Januari 2013

I början av december gick Länsförsäkringar ut med resultatet av en undersökning som visade att tre av fyra svenskar inte vet hur stor den faktiska kostnaden för ett SMSlån är.

 
Stort bolån = färre amorterar
Torsdag, 10 Januari 2013

Det är lite intressant vilka det är som är flitigast när det gäller att amortera på sina bolån. Det vore ju enkelt att tro att de som har stora lån vore intresserade av att få ner dessa.

 
Bra exempel på varför effektiv ränta inte fungerar för mikrolån
Fredag, 04 Januari 2013

Som en del av arbetet med denna sida ingår det att kolla runt på de olika långivarna som erbjuder mikrolån. När jag besökte en sådan fick jag se ett bra exempel på varför det inte alls fungerar med effektiv ränta för mikrolån.

 
Sämst betyg för Nordea
Torsdag, 27 December 2012

I en undersökning som Svenskt kvalitetsindex har gjort så får Nordea sämst betyg av de svenska bankerna.

 
Huslån utan kontantinsats
Torsdag, 06 December 2012

För några år sedan var det inte alls omöjligt att få ett bolån som täckte om inte hela kostnaden så iaf nästan hela vägen. Detta är dock väldigt svårt numera då det finns regler som säger att belåningsgraden inte får vara högre än 85 %.

 
Vart går mina skattepengar?
Lördag, 24 November 2012

Att betala skatt är knappast skoj då det ofta är en mycket stor del av inkomsten som förvinner bort när denna dras. Men vet du egentligen vad dina inbetalade pengar går till?

 
Riksbanken vill ha kvar bolånetaket
Tisdag, 23 Oktober 2012

När beslutet togs för cirka två år sedan var det inte alls populärt bland många att man skulle införa ett bolånetak på 85 %. Riksbanken har nu kommit fram till att de vill ha kvar detta tak.

 
Visst inte så lönsamt med mikrolån
Fredag, 05 Oktober 2012

Ofta när det talas om mikrolån så brukar det låta som att aktörerna bakom företagen som lånar ut är riktigt skumma personer som bara tjänar en massa pengar. Detta visar sig visst inte riktigt stämma.

 
När passar det att använda effektiv ränta?
Onsdag, 26 September 2012

Effektiv ränta kan vara ett mycket bra sätt att ta reda på vilken långivare som det är billigast att låna ifrån. Men är det verkligen så att det alltid passar att jämföra effektiv ränta? Här ska jag iaf säga vad jag tycker om ämnet.

 
Det är inte enkelt att undvika en finanskris
Onsdag, 19 September 2012

Jag läste ett intressant blogginlägg från Carolina Neurath som tog upp att en låg ränta kan leda till en finanskris.

 
<< Första < Föregående 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL