Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.
Vi har några andra sidor som vi också driver och på vissa går det att kommentera inläggen (något som tanken är att man snart ska kunna göra här på sajten också) och på alla har vi vår mailadress utskriven. Därmed får vi en del dåliga mail.
Finansinspektionen är för tillfället inne och funderar på ifall man ska ha ett amorteringskrav på oss svenskar som har bolån. Självklart får detta kritik från olika håll. Men det jag undrar över är varför man inte frågar sig en sak.
Jag har precis givit mig in i en utmaning mot en annan nisse som går ut på att vi ska tappa ett visst antal kilo under de närmaste veckorna. Något som jag förhoppningsvis ska lyckas med.
Det eviga valet när man tar ett bolån är om lånet ska vara bundet eller rörligt. Eller om en del ska vara rörligt o en del bundet. Detta är ett val som faktiskt har stor påverkan på din ekonomi.
Att ha ett bolån är tämligen vanligt och detta gäller även för personerna i chefspositioner på Riksbanken. Hur de väljer att amortera på dessa kan vara lite intressant.
Såg en intressant artikel för ett tag sedan som handlade om en person som inte sa till sin långivare att han ville ändra till rörligt ränta när bindningstiden gick ut.
Erbjudanden om att skaffa ett nytt kreditkort är inte helt ovanligt att man får till sig via posten. Detta hände en ryss men han gjorde inte riktigt som vi andra o kastade brevet i papperskorgen.
Att det är bra att spara pengar är något de allra flesta håller med om. Sen hur man ska göra det på bästa sätt råder det dock större oenighet om. Vilket inte är konstigt då de flesta sparformer har olika fördelar. Men något som gäller för alla är att det gäller att maximera dem.
Alla långivare som sysslar med bolån försöker självklart alltid att titta in i framtiden för att ligga rätt med sina räntor. SBAB släppte för ett par dagar sedan siffrorna för vad de tror ska hända den närmaste tiden.