Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Kreditkort - Ny avdelning på sajten
Tisdag, 13 Maj 2014

Tidigare har jag talat om att en avdelning med kreditkort skulle var på väg hit till sajten. Denna avdelning har nu börjat att ta form. Vi har ännu inte lagt in riktigt allt som ska finnas med men vi har vår jämförelsedel klar så vi tänkte att det var lika bra att lägga ut delen. Tanken är sedan att vi under en period kommer att lägga till lite fler artiklar med jämna mellanrum.

 
Förändringar är på väg, frågan hur snabbt
Söndag, 11 Maj 2014

Finansinspektionen har ju kommit med lite nya saker som kommer att påverka bolånen framöver. En ökning av räntorna är att vänta.

 
Långivare som ger mikrolånen dåligt rykte
Lördag, 03 Maj 2014

Jag har alltid försvarat att det finns mikrolån på marknaden då jag inte tycker att själva lånet ska förbjudas. Bara för att jag själv anser att det är för dyrt behöver det ju inte betyda att andra också gör det. Men det finns långivare som jag inte tycker har något på marknaden att göra.

 
Tips om bra saker på sajten
Söndag, 27 April 2014

Ibland får man allt ta och slå sig själv lite för bröstet och säga vad man tycker sig ha för några bra saker. Just detta tänkte jag göra nu genom att titta lite på några saker som finns här på sajten.

 
Det fortsätter att vara lugnt
Onsdag, 09 April 2014

I mitt förra inlägg så skrev jag att det inte händer mycket att rapportera om när det gäller lån. Och detta kommer nog att fortsätta ett tag till.

 
Nyheter eller rättare sagt avsaknaden av dem
Onsdag, 02 April 2014

Det är lite intressant att försöka blogga på en sida som detta. I huvudsak är ju tanken att ta upp nyheter som händer inom lånebranschen. Sedan tillkommer det ju självklart en del andra saker när man har tankar på något speciellt.

 
Vad kostar det egentligen att låna?
Söndag, 30 Mars 2014

Det kostar ju som bekant pengar att låna men den intressanta frågan är hur mycket det egentligen kostar per månad. Självklart är det riktigt svårt att säga exakt på kronan hur mycket det kostar i förväg då räntor sätts individuellt osv. Men jag ska här lite några vanliga lånetyper och vad det ungefär kan tänkas att kosta. Alla siffror här är innan ränteavdraget på 30 %.

 
Namnet gör mycket
Torsdag, 20 Mars 2014

Tittar man på de olika lånetyperna som finns på marknaden så har de allra flesta namn som tydligt visar vad det är för något lån som är på gång. Dock finns det en låntyp som inte direkt är lika uppenbar.

 
Vi förbättrar våra artiklar
Söndag, 16 Mars 2014

I våra ögon har vi bra artiklar på denna sajt. Speciellt om man jämför med många av våra konkurrenter. Sen ska det klart sägas att det finns ett antal andra seriösa aktörer som har artiklar som också håller ordentlig klass.

 
Färre mikrolån till Kronofogden
Söndag, 09 Mars 2014

Statistiken för hur många lån som går vidare till Kronofogden är lite intressant. För den har gått lite upp och ned under de senaste åren, trevligt nog är den nu iaf på väg åt rätt håll.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL