Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Låna som pensionär
Måndag, 12 Oktober 2020

Pensionärernas ekonomi har länge debatterats och det pratas om att de bör få ut mer pengar varje månad osv. Det är inte ovanligt att man får ut mindre än man kanske hade tänkt sig och det är ofta en markant skillnad från när man jobbade och fick en vanlig lön. I och med att privatekonomin kan vara lite mer begränsad som pensionär så ska vi titta lite på hur det är att låna pengar på ålderns höst.

 
Bättra på dina inkomster
Onsdag, 26 Augusti 2020

Ibland inser man att det helt enkelt hade behövts lite mer pengar in varje månad. Ofta handlar ekonomitips om hur man sparar in på utgifterna men jag tänkte prata lite mer om hur man kan öka sin inkomst istället.

 
Så funkar kreditbetyg / kreditvärdighet
Fredag, 31 Juli 2020

När du ska låna pengar (eller göra vissa andra saker, ofta sådant som innebär en kredit eller att du får något innan du betalar) så vill bolaget kolla upp dig och din ekonomi. Detta gör de genom att ta en kreditupplysning i ditt namn, för att se lite information om hur din ekonomi ser ut.

 
Hur mår lånbranschen under / efter Coronakrisen?
Måndag, 13 Juli 2020

Vi vet alla att många företag har det tufft nu under Corona-epidemin. Det talas hela tiden om företag som går i konkurs eller som gör stora förluster, omsättningar som har gått ner med 30-50 procent och stödpengar. Men hur går det egentligen för långivare? Det känns lite oklart eftersom det finns saker som både talar för att det ska gå bra och att det ska gå dåligt.

 
Unga (och många andra) vill ha för dyra bostäder
Torsdag, 28 Maj 2020

Såg att det finns en undersökning som visar på att unga gärna väljer bostäder som ligger utanför vad de egentligen har råd med. Studien handlade om att ungdomar fick välja bostad utifrån att de hade en månadslön på ett kommande jobb på 25 000 kr före skatt. Tyvärr verkar det som att en majoritet vill ha en bostad som är finare / dyrare än vad inkomsterna tillåter.

 
Dyrt bolån från Bluestep
Tisdag, 28 April 2020

Bolånet är för många en av de största kostnaderna i privatekonomin. Med ränta och amortering så utgör bolånet den allra största delen av bostadskostnaden. Eftersom lånet många gånger är väldigt stort (flera miljoner kronor) så blir räntan också mycket viktig. Vissa långivare erbjuder tyvärr räntor som är orimligt höga.

 
Hur bra är det att skjuta upp skatterna i företaget i Coronatider?
Måndag, 06 April 2020

Senaste veckorna har flera olika krispaket presenterats för landets företag. Utöver korttidspermittering med hjälp från staten och lägre arbetsgivaravgifter / egenavgifter så har det mesta handlat om att man kan få anstånd med skatt, moms och pengar som ska in till staten.

 
Kommer antal lån att öka framöver?
Fredag, 13 Mars 2020

Med tanke på oron för COVID-19 och börsras så kan man fråga sig lite vad som kommer hända med lån den närmaste tiden. Det finns saker som kan göra att de minskar och andra som kan göra att de ökar, så lånmarknaden är kanske lika osäker som allt annat idag. Men vi kan ändå spekulera.

 
Direkto har nytt bättre räntespann - men är det verkligen bättre?
Onsdag, 19 Februari 2020

Ganska nyligen ändrade låneförmedlaren Direkto så att deras räntespann blev 2,95 - 19,90 procent istället för 2,95 - 29,90 procent. Vid en snabb koll så har de alltså sänkt sin högsta ränta med 10 procentenheter, vilket är bra. Men tittar man lite mer noga så är upplägget mer tveksamt.

 
Ta ut din lön i förskott - ny typ av lån
Fredag, 31 Januari 2020

En ny nisch på lånemarknaden är på väg att bli mer populär i Europa och är även på väg in i Sverige. Det är möjligheten att ta ut sin lön i förskott från arbetsgivaren. Tanken är att du helt enkelt kan välja att plocka ut din lön tidigare än normalt, när behovet uppstår. Det är inte arbetsgivarna själva som står för detta utan det är utomstående finansbolag som tar hand om det praktiska.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL