Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Artikel om att spara pengar som är full med reklam?
Måndag, 25 Januari 2021

Vi har skrivit många artiklar om att spara pengar och hur man kan dra ner på sina kostnader osv. Ganska många på den här sidan och ännu fler på andra sidor. Vi hoppas givetvis att dessa artiklar ska kunna hjälpa folk att bättra på sin ekonomi och att få lite idéer och ökad kunskap.

 
Ta ett lån och investera pengarna?
Tisdag, 29 December 2020

Många som köper fonder, aktier och liknande har nog en eller annan gång övervägt att låna pengar för att investera dem. Det är något som både kan ha sina fördelar och nackdelar och det finns en extra risk. Är det ett bra alternativ eller något att undvika?

 
Låna snabbt men fundera långsamt
Fredag, 11 December 2020

Snabblån och att låna snabbt har fått en aningen negativ klang på senare år och denna typ av lån har framför allt kopplats ihop med höga avgifter. Men i grunden när man pratar om snabblån, så handlar det om att kunna ta ett lån snabbt och att få sina pengar in på kontot på kort tid.

 
Finansiera julen på rätt sätt
Torsdag, 03 December 2020

Varje år verkar julhandeln slå nya rekord. Vi handlar mer och mer - julklappar, juldekorationer, mat och allt vad det nu kan vara. Det är inte billigt att fira jul, det ska man ha klart för sig. Därför gäller det också att man har koll på sin julbudget och kan få ihop ekonomin på ett ok sätt under julen.

 
Låna som pensionär
Måndag, 12 Oktober 2020

Pensionärernas ekonomi har länge debatterats och det pratas om att de bör få ut mer pengar varje månad osv. Det är inte ovanligt att man får ut mindre än man kanske hade tänkt sig och det är ofta en markant skillnad från när man jobbade och fick en vanlig lön. I och med att privatekonomin kan vara lite mer begränsad som pensionär så ska vi titta lite på hur det är att låna pengar på ålderns höst.

 
Bättra på dina inkomster
Onsdag, 26 Augusti 2020

Ibland inser man att det helt enkelt hade behövts lite mer pengar in varje månad. Ofta handlar ekonomitips om hur man sparar in på utgifterna men jag tänkte prata lite mer om hur man kan öka sin inkomst istället.

 
Så funkar kreditbetyg / kreditvärdighet
Fredag, 31 Juli 2020

När du ska låna pengar (eller göra vissa andra saker, ofta sådant som innebär en kredit eller att du får något innan du betalar) så vill bolaget kolla upp dig och din ekonomi. Detta gör de genom att ta en kreditupplysning i ditt namn, för att se lite information om hur din ekonomi ser ut.

 
Hur mår lånbranschen under / efter Coronakrisen?
Måndag, 13 Juli 2020

Vi vet alla att många företag har det tufft nu under Corona-epidemin. Det talas hela tiden om företag som går i konkurs eller som gör stora förluster, omsättningar som har gått ner med 30-50 procent och stödpengar. Men hur går det egentligen för långivare? Det känns lite oklart eftersom det finns saker som både talar för att det ska gå bra och att det ska gå dåligt.

 
Unga (och många andra) vill ha för dyra bostäder
Torsdag, 28 Maj 2020

Såg att det finns en undersökning som visar på att unga gärna väljer bostäder som ligger utanför vad de egentligen har råd med. Studien handlade om att ungdomar fick välja bostad utifrån att de hade en månadslön på ett kommande jobb på 25 000 kr före skatt. Tyvärr verkar det som att en majoritet vill ha en bostad som är finare / dyrare än vad inkomsterna tillåter.

 
Dyrt bolån från Bluestep
Tisdag, 28 April 2020

Bolånet är för många en av de största kostnaderna i privatekonomin. Med ränta och amortering så utgör bolånet den allra största delen av bostadskostnaden. Eftersom lånet många gånger är väldigt stort (flera miljoner kronor) så blir räntan också mycket viktig. Vissa långivare erbjuder tyvärr räntor som är orimligt höga.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg