Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Politik påverkar vårt val av matbutik

Måndag, 17 Juni 2013

Såg idag en intressant undersökning där man kollat på dels vilka butiker vi handlar i ofta men även var vår politiska inriktning ligger.

Inte helt överraskande visar det sig att Alliansens väljare helst går till ICA. Coop drar istället betydligt fler kunder som röstar på Miljöpartiet, Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet.

Detta är inte speciellt konstigt kanske när man tänker på att ICA är egna handlare som driver butiker för att tjäna pengar. Coop startades ju som en kooperativ vilket är mycket mer åt vänsterhållet politiskt.

Axfood som driver t ex Willys och Hemköp är ganska politiskt neutralt även om det finns en mycket liten övervikt åt vänster.

Jag tippar själv på att det är mycket gamla åsikter som hänger med här vilket gör att t ex Willys som inte är förknippat med något direkt inte heller har någon större skillnad när det gäller besökarna.

Sen ska vi ju självklart tänka på att det finns en massa andra faktorer som avgör ditt val. En av oss som driver denna sajt har en stor Willysbutik ca 200 m från sin lägenhet. Då är det ju även ganska klart att han går ner till denna butik. Själv bor jag flera mil från de stora butikerna så när jag åker och handlar har jag redan satt mig i bilen och då kan jag lika väl åka till vilken butik som.

Sen påverkar självklart saker som pris, kvalitet på produkter, personalens trevlighet, hur butiken känns osv. Men vi ska nog inte glömma bort politiken helt och hållet som även denna undersökning visar på.

Vill du läsa mer om detta kan du göra det HÄR.

Dela denna artikel på Alltomlån.com