Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Räntan är då inte hög för tillfället

Onsdag, 11 Februari 2015

Vi har inte haft höga räntor på bra länge och det har ju varit trevligt. Själv har jag bara haft bolån under tiden som vi har haft de låga räntorna och har väl vant mig vid det.

Jag band upp två av lånen på 4 och 5 år och fick då en ränta på precis under 4 % vilket jag tyckte var strålande då. Skulle jag binda upp lånen nu igen under samma tid så skulle räntan ligga runt 2,5 % istället vilket ju är ännu trevligare. Bindningstiden går snart ut för den största delen av mitt lån och det ska bli härligt att få ner kostnaden där per månad med över 500 kr. Då har jag i förhållandevis inget stort lån så andra kan nog göra betydligt större besparingar varje månad.

Riktigt intressant är att den "rörliga" listräntan nu hos vissa långivare har gått under 2 % vilket är jäkligt lågt. Imorgon kommer även ett besked från Riksbanken om ny reporänta och detta besked kan t o m innebära att räntan kommer att vara ännu lägre inom en snar framtid.

Ser iaf fram mot när jag får ändra mitt lån, blir nog med stor sannolikhet rörligt då under ett tag iaf. När räntorna sen börjar gå upp igen blir det att binda snabbt som attan och vara nöjd under många år framöver. För något vi kan vara säkra på är att räntan kommer att gå upp igen om ett tag.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg