Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Fler binder lånen

Tisdag, 04 Maj 2010

Rapporteringen om att räntorna kommer att gå upp i framtiden verkar ha fått genomslag i befolkningen. För om man kollar på SBAB:s månadsstatistik märks detta ganska klart.

Svenskar med rörliga bolån börjar dra öronen åt sig. Under 2009 var 89 procent av SBAB:s nyutlåning lån med den kortaste bindningstiden, 1-3 månader. Men sedan slutet av förra året har andelen för den typen av lån gått ned med 10 procentenheter.

I april valde 82 procent av låntagarna de korta lånen, 16 procent valde att binda på 1-4 år medan 2 procent valde 5-10 år. Kan man läsa på DI.se

Nu ska vi veta att 82 % fortfarande är en väldigt hög siffra för andelen rörliga lån. 2008 var det t ex 70 % som valde denna typ av ränta. Men det är iaf ett tecken på att vi svenskar börjar ändra inställning inför ränta och framtid. Detta är ju något som får ses som positivt då funderande förhoppningsvis leder fram till bättre beslut.

Allt tyder ju på att räntorna kommer att gå upp kraftigt och mycket möjligt snart ligger på 6 % eller något liknande. Därför är det viktigt att redan nu planera för något år i framtiden.

Dela denna artikel på Alltomlån.com